19 / 04 / 2024

İmar barışına nasıl başvurulur

İmar barışına nasıl başvurulur

İmar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar merakla imar barışına dair detayları araştırmaya başladı. Peki, imar barışı için son tarih ne zaman? İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışına nasıl başvurulur?

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

İmar barışı resmen uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan ''İmar Barışı'' uygulamasında başvurular uzatıldı. Karar, Resmi Gazetesi'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

İmar barışına 9 milyon kişi başvurdu!

İmar barışının, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları ilgilendirdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 9 milyon vatandaşın başvuru yaptığını açıkladı. Kurum, vatandaşların 8 milyar 300 milyon liralık ödeme yaptığını söyledi.

İmar barışından 8 milyon 900 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu" diye konuştu.

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

Yüzbinlerce vatandaş imar barışı başvurusu için son gün ne zaman sorusunun yanıtını arıyor. İşte imar barışı hakkında tüm detaylar...

İmar barışına 14 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasında başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı. Yaklaşık 8 milyon 150 bin kişinin başvuru yaptığı uygulamaya başvuruların 14 milyona ulaşması bekleniyor.

İmar barışı başvuru tarihleri 2018!

İmar barışı ile 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılmış yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek. İşte imar barışı başvuru tarihleri 2018..

Günde 1 paket sigara parasına nasıl yatırım yapılır?

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerine sigarayı bırakarak, yatırımcı olmalarını tavsiye etti. Gültekin nasıl yatırım yapacaklarını da süre vererek açıkladı.

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Euro güne nasıl başladı? 1 Euro kaç TL oldu? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra aniden fırlayan Euro'nun bayram haftasına nasıl başladığı merak ediliyor. Peki, Euro ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

Başvurana tam 3 bin 38 lira veriliyor! Aile Bakanlığından SED yardımı nasıl alınır? Peş peşe açıklandı! 

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. SED yardımı hesaplara yattı mı? SED yardımına nasıl başvurulur? 

 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım?

TOKİ İstanbul kura çekimi  çekimlerinin en heyecanlı ve en çok bekleyenlerinin olduğu bir kura olacak. İlk Evim İlk İş Yerim” projesi için vatandaşlar, 2023 TOKİ İstanbul kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Sorgulama ekranına nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Ev almak isteyen orta gelirliler tarafından merakla beklenen "Yeni Evim" kampanyasına nasıl başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

İmar barışına nasıl başvurulur Haberi

İmar barışına nasıl başvurulur

Normalde 2018 sonunda bitecek olan imar barışına yoğun ilgi olması ile birlilte başvuru süresi 6 ay daha uzatıldı. Yeni Akit'te yer alan habere göre imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşlar merakla imar barışına dair detayları araştırmaya başladılar. Peki, İmar barışı için son tarih ne zaman? İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman? İmar barışına nasıl başvurulur? İşte merak edilen herşey...

1-) İmar barışı için son tarih ne zaman? İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine İmar Barışı’na başvuruları 15 Haziran 2019’a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarihi 30 Haziran 2019 olarak belirledik” diye açıklama yaptı.

2-) İmar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına...