19 / 03 / 2024

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle 31 Aralık 2017’de hayata geçen İmar Barışı'nda başvuru süresi sona erdi.

Trt Haber'de yer alan habere göre; 10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı İmar Barışı’na en fazla başvuru İstanbul’dan geldi. Şimdi ise sırada imar barışından faydalananlar için kat mülkiyetine geçilmesi var. Bu kapsamda Meclis’te gerekli düzenlemeler yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’na başvuruları daha önce gelen talepler doğrultusunda 2 kez uzattıklarını belirterek, "15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." demişti.

İmar Barışı’na tüm Türkiye’den başvuruların sayısı 10 milyonu geçti. İstanbul’da tam 1 milyon 747 bin başvuru yapıldı. İstanbul’u sırasıyla 811 bin 452 başvuruyla İzmir, 469 bin başvuruyla  Ankara  takip etti. Başvurular kapsamında, 19 milyar 300 milyon liralık tahsilat yapıldı.

 

Aydın’da imar barışına talep patlaması!


İmar barışı yeniden uzatılmalı!


Geri Dön