29 / 03 / 2024

İmar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

İmar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

Mevzuata aykırı yapılan yapılar için imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışına tapu sahibi mi başvuracak?



31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış imara aykırı yapılar için imar barışına müracaat edilebiliyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

İmar barışına başvuruların 31 Ekim 2018 tarihine kadar, ödemelerin ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Peki, imar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

İmar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

İmar barışına tapu sahibinin başvurma zorunluluğu bulunmuyor. Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından müracaat edilebiliyor. Başvuru yapacak kişinin e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

İmar barışına başvurulamayan yapılar

Üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu taşınmazlarda bulunan yapılar, Hazineye ait sosyal donatı için tahsisli araziler üzerinde bulunan yapılar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun Geçici 16. Maddesinde belirtilen istisnai alanlarda bulunan yapılar için imar barışına müracaat edilemiyor.

Hazine taşınmazının sosyal donatı için tahsisli olması hali hariç olmak üzere bu yapılar da İmar Barışından faydalanabiliyor. 


İmar barışına arsalar dahil mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön