28 / 03 / 2024

İmar durumu belgesi harcı 2014!

İmar durumu belgesi harcı 2014!

İmar durumu belgesi, bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Belgenin istenmesi halinde belediyeye harç ödenmesi gerekiyor. İşte imar durumu belgesi harcı 2014...



İmar durumu belgesi harcı 2014!

İmar durumu belgesi, bir arsanın yer aldığı bölgenin imar planında nasıl kullanılacağını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Bağlı olunana belediyelerden alınabilen imar durumu belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


İmar durumu öğrenmek için gayrimenkulün bağlı olduğu gerekli belgeler ile ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İmar durumunu öğrenmek istediğiniz arsanın sahibiyseniz, kimliğiniz ile belediyeye gidip, arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli oluyor.


Ancak, sahibi olmadığınız bir arsanın imar durumunu öğrenmek istiyorsanız bu durum bazı belediyelerce sorun teşkil edebiliyor. Bazı arsaların imar durumları kamuya açılamıyor. Bu nedenle gayrimenkul sahibi ile gidilmesi gerekiyor.


İmar durumu dilekçesi..


……… BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR ve ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

…………/İSTANBUL




…………… ilçesi …………… Mahallesi ………… pafta ……… ada ……… parsel sayılı yerin imar durumunun düzenlenerek tarafıma verilmesini bilgilerinize arz ederim.


EK:    

– Tapu (aslı)

– Çap (aslı)

– Vekaletname



İsim – Tarih – İmza

…………………………


ADRES:

………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………


İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda harç talep ediliyor. 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında, imar durum belgesi ücreti şu şekilde yer alıyor.


İmar durumu belge ücreti (ilk Müracatta her bir belge için)

- 0-1000 m2 arası adet 35 TL

- 1000 m2 den büyükse adet 55 TL


İmar durumu ne işe yarar?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön