25 / 04 / 2024

İmar ve İskan eski bakanı Selahattin Babüroğlu vefat etti!

İmar ve İskan eski bakanı Selahattin Babüroğlu vefat etti!

İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanı eski bakanı Selahattin Babüroğlu hayatını kaybetti. Uzun seneler bakanlık ve Cumhuriyet Senatosu üyeliğinde bulunan Babüroğlu, 98 yaşında vefat etti. 



İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanı eski bakanı Selahattin Babüroğlu hayatını kaybetti. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ‘Devlet ve Bunalım’, ‘Devlet ve Deprem’ kitaplarını da yazan İmar ve İskan, Ulaştırma Bakanı eski bakanı Selahattin Babüroğlu, 3 çocuk babasıydı. Aynı zamanda inşaat mühendisi de olan Babüroğlu'nun cenazesi bugün Ankara'da defnedilecek. 

Selahattin Babüroğlu kimdir? 

10 Mayıs 1923 tarihinde Erzurum'da doğdu. 1942 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Selahattin Babüroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde okumaya başladı, buradan 1954 yılında mezun oldu. 

1961'de İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Babüroğlu, 1966'da Başbakanlık Yüksek Denetleme kurulu üyesi oldu. 

1971 tarihinde bu görevde bulunuyorken, dışardan 1. Erim Hükümeti'ne İmar ve İskan Bakanı olarak atandı. Bir süre Ulaştırma Bakanlığı görevini de üstlenen  Babüroğlu Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay tarafından Cumhuriyet Senatosu üyesi yapıldı. 

1974'te Sadi Irmak Hükümeti'nin kuruluş çalışmaları kapsamında görev yapan Selahattin Babüroğlu, bu hükümette de İmar ve İskan Bakanı olarak görevde bulundu. 


Geri Dön