27 / 04 / 2024

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF'den kripto para piyasalarıyla ilgili yeni bir uyarı geldi. Kripto paralara ortak kuralların getirilmesi gerektiğini belirten IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti.



Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken uyarılar yaptı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; IMF verilerinde, Eylül 2021'de kripto para piyasalarının toplam değeri 2 trilyon doları aştığı belirtildi. Bu, 2020 yılının başından 10 kat artış anlamını taşıyor. 

IMF den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

IMF’ye göre, en büyük risklerden biri, bu varlıklarda işlem gerçekleştiren pek çok kişi ve finansal kurumun ‘güçlü işletme, denetim ve risk yönetimi’ konusunda yeterli olmaması. IMF tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık bulunmadığına dikkat çekti. Kripto paraların kara para aklamakta ya da terörün finansmanında kullanılmasının da risklerden biri olduğunun altı çizildi. 

IMF den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

ORTAK KURALLAR GETİRİLMELİ

Kripto para piyasası hızla büyüme gösterirken regülasyonların ise bunun gerisinde kaldığına vurgu yapıldı. Kurum, uluslararası düzenleyici kurumların beraber çalışarak ortak kurallar getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

IMF den kripto paralara ortak kurallar getirilsin önerisi!

Pek çok farklı kurum da kripto para piyasasını daha güvenli hale getirmek için çağrıda yapıyor, bazı kurumlar kripto paraların geleceğin para birimleri olacağını öngörürken kimileri kripto varlıklardaki risklerle ilgili tedirgin.

Bitcoin'e noel dopingi!

Kripto para yasası meclise gelmek için gün sayıyor!

Kripto paralarda boğa sezonu geliyor mu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön