25 / 04 / 2024

Kripto paralarda boğa sezonu geliyor mu?

Kripto paralarda boğa sezonu geliyor mu?

Kripto paralarda boğa sezonu yeniden gündeme geldi. Yatırımcılar Bitcoin'de 53 bin ve 55 bin dolar seviyesini bekliyor...



Bitcoin, piyasalarda oluşan olumlu havanın etkisiyle 2 haftanın ardından yeniden 50 bin doların üzerine çıktı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kasım'da 69 bin dolar ile rekora ulaşan Bitcoin, aralık ayının başlarında 42 bin dolara kadar değer kaybına uğramıştı. 

Dipten gelen alımlardan sonra bir süre yön arayışına devam eden Bitcoin, iki günde yüzde 4'ün üzerinde artış kaydederek 51 bin 500 doları geçti.

Son artış ise kripto para piyasalarında boğa beklentilerini yeniden gündeme taşıdı. Yatırımcılar Bitcoin'de 53 bin ve 55 bin dolar seviyesine dikkatlerini verdi. Ethereum da tekrar 4 bin doların üzerine yükseldi.

Kripto paralarda boğa sezonu geliyor mu? 

İki Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusuna ret

Diğer taraftan ABD'nin sermaye piyasaları regülatörü SEC, fiziki destekli iki Bitcoin borsa yatırım fonu (BYF) için gerçekleştirilen başvuruları reddetti.

SEC, Valkyrie Investments ve Kryptoin tarafından gerçekleştirilen Bitcoin BYF ihracı başvurularını hileli ve manipülatif uygulamaları engelleme konusundaki zorunlulukları yerine getirememeleri sebebiyle kabul edilmediğini açıkladı. 

Ekim 2021'de vadeli Bitcoin BYF'lerini onaylayan SEC'in fiziki destekli bu iki Bitcoin BYF'ye ilişkin olana 7 Ocak'a kadar vermesi gereken kararı erken açıklaması, 2022 yılında Bitcoin BYF'lere onay konusunda çok istekli olmayacağı yorumlarına neden oldu. 

SEC, Kasım 2021'de VanEck'in spot Bitcoin BYF ihracı başvurusunu onaylamamıştı. 

Kripto paralarda boğa sezonu geliyor mu?

IMF, kripto varlıklara ilişkin endişelerini duyurdu

Bu arada Uluslararası Para Fonu (IMF) kripto para piyasalarına ilişkin tedirgin olduğu konuları açıkladı. IMF’ye göre en büyük risklerden biri, bu varlıklarda işlem gerçekleştiren pek çok kişi ve finansal kurumun ‘güçlü işletme, denetim ve risk yönetimi’ konusunda yeterli olmaması. IMF, tüketicilerin risk altında olduğuna, bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık olmadığına dikkat çekti.

Kripto paraların kara para aklamakta ya da terörün finansmanında kullanılmasının da risklerden biri olduğuna vurgu yapıldı. 

Açıklamada kripto para piyasası hızla büyüme gösterirken regülasyonların ise bunun gerisinde kaldığına dikkat çekildi.

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Bitcoin'de güçlenme başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön