19 / 04 / 2024

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkelerden.



Kongre Hukuk Kütüphanesi Küresel Hukuk Araştırmaları Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir rapora göre, 50 ülke daha kripto paraları yasakladı. Yayın ilk olarak Bitcoin ve Ethereum haberlerini aktaran Decrypt tarafından rapor edildi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; araştırma, ilk defa 2018 yılında ortaya çıkmasından bu güne kripto parayı yasaklayan ülke sayısının önemli ölçüde yükseldiğini göster önüne serdi. Şu anda dokuz ülkede kriptoyu yasa dışı kılan mutlak bir yasak bulunuyor. 

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

Rapora göre, Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kripto paralara yasak getiren ülkeler arasında bulunuyor. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, bu senenin başlarında hayata geçirdiği kısıtlamayla kripto piyasalarının alt üst olmasına neden olmuştu. 

Ülke senelerdir dijital varlıklara karşı adımlar atıyor olsa da Mayıs ve Haziran aylarında kripto ticareti gerçekleştiren finansal kurumlara ve kripto madenciliğine ilişkin baskıları kripto para birimlerinin fiyatlarında keskin bir düşüşü getirdi. 

Kripto paraları yasaklayan ülke sayısı artıyor!

CoinGecko verilerine göre kripto piyasası bu sene 2,5 trilyon doların üzerine ulaştı ve bu çeyrekte 3 trilyon doları aştı. Raporda, patlayıcı büyümeyle beraber, daha fazla ülkenin vergi rejimine kripto para getirmesine ek olarak kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı koyma amaçlı yasaları yürürlüğe aldığı ifade edildi.

Raporda, piyasayı en iyi nasıl düzenleyeceği konusunda hala çabalamakta olan Amerika Birleşik Devletleri, hem vergi kanunu hem de kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele kanunlarına sahip şeklinde işaret edildi. 

Bitcoin'de güçlenme başladı!

Kripto paralarda durgunluk başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön