23 / 04 / 2024

İMO Bursa Şubesi'nden genç mühendislere destek!

İMO Bursa Şubesi'nden genç mühendislere destek!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak,Uludağ Üniversitesi (UÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün'ü ziyaret etti.



İMO Bursa Şubesi olarak U.Ü'de, inşaat mühendisliği bölümünün açılması için çok gayret sarf ettik' diyen Başkan Albayrak, bölüm ile Oda ilişkisinin ilk günden beri güçlü olduğunu söyledi. Üniversiteden mezun olan genç inşaat mühendislerinin çalışma hayatında zorlanabildiğim kaydeden Başkan Albayrak "Üniversiteden mezun olunca öğrenciler hangi alana yoğunlaşacağını bilemiyor. Oda bu açığı kapatıyor. İMO Bursa Şubesi, mezun olmadan önce genç mühendislerin bu açığını kapatmak için mesleğe hazırlık seminerleri, teknik geziler ve söyleşiler düzenliyor. Genç mühendislerin iş hayatında başarılı olmaları için üniversite, Oda işbirliğini sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin pratik yapabilmeleri için staj süreçlerinde Şube olarak destek olacağız" dedi. 


İŞ HAYATINA HAZIRLANIYORLAR 

UÜ. İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün de, bölüm olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, haftanın iki günü öğrencilerin sektörde çalışmasını sağlayarak iş hayatına hazırladıklarını dile getirdi. 


Bursa A Gazete


Geri Dön