29 / 03 / 2024

İMO Bursa Şubesi'nden İskele Sistemleri Semineri!

İMO Bursa Şubesi'nden İskele Sistemleri Semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Peri Kalıp işbirliği ile 'İnşaat Sektöründe Endüstriyel Kalıp ve İskele Sistemleri' semineri düzenlendi, düzenlenen seminerde, kalıp iskeleleri ve dikkat edilmesi gerekenler aktarıldı.




İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Peri Kalıp işbirliği ile 'İnşaat Sektöründe Endüstriyel Kalıp ve İskele Sistemleri' semineri düzenlendi. 


İMO Bursa Şubesi Konferans Salonunda inşaat Mühendisi Hasan Bakırel ve Ahmet Murat Sevgi tarafından düzenlenen seminerde, kalıp iskeleleri ve dikkat edilmesi gerekenler aktarıldı. Peri Kalıp ve İskele Bölge Satış Müdürü ve inşaat mühendisi Hasan Bakırel, betonarme kalıpların düzgün bir yüzey çıkartması için az parçalı olması gerektiğini belirterek, kalıpların TSE standartlarına uygun olması gerektiğine dikkat çekti. Uygulamalarda kullanılan kalıpların kullanımının basit olması gerektiğini kaydeden Bakırel, "Kalite, teknik ve ekonomik olarak bir standardı olmalı, özellikle iskele, çelik üretiminde belli bir sertifikaya sahip olması şart.  Malzemelerin şantiyelerdeki dağılımı ağırlıklı olarak, malzemeler ve işçilik. Ticari ıııasrafalar yüzde 10 gibi bir paya sahip, işçiliği içerisine koyduğumuzda kalıp işçiliğinin yüzde 44, beton işçiliğinin yüzde 15 gibi bir değeri var.  Kalıbı ne kadar karışık yaparsanız işçilik maliyetiniz o kadar artacaktır" dedi. 



A Gazete


Geri Dön