26 / 04 / 2024

İMO'dan meslek mensuplarına zemin etüd semineri!

İMO'dan meslek mensuplarına zemin etüd semineri!

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, meslek mensuplarına ZEMİN ETÜDÜ ile ilgili bir Eğitim Semineri hazırladı. Seminer 21 - 22 - 28 - 29 Mart tarihlerinde Hatay Şube binasında düzenlenecek...




İMO'dan konuyla ilgili yapılan duyuru şöyle: "Zemin etüdü yapımı çok önemli olmasına rağmen maalesef önemi 595 sayılı kanun hükmünde kararname ve Marmara depreminin akabinde anlaşılmış ve zemin etüdü yapılması zorunluluğu 4708 sayılı yapı denetim yasası ile kanunlaşmıştır. Bölgemizin 1. 

Derece deprem bölgesi olması, yapı zeminlerimizin bölgeye göre farklılık göstermesi ve Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi bölgemizde de artık çok farklı yapı türleri ve çok katlı yapıların yapılıyor olması zemin etüt raporlarında Geoteknik konusunda uzman İnşaat Mühendisinin önemini daha bir arttırmakta ve bu süreçte olmasını kaçınılmaz bir hale getirmektedir. Bu sebeplerle Şubemiz Mesleki, Kentsel ve Toplumsal sorumluluğu çerçevesinde Geoteknik Uzmanlık Alanında üyelerimize yönelik Bölgesel Meslek içi Eğitim Kursu düzenlemektedir.21-22-28-29 Mart tarihlerinde Hatay Şube binamızda düzenlenecek olan bu eğitim kursunun sonunda sınavda başarılı olan İnşaat Mühendisleri meslektaşlarımıza sertifika verilecektir." 



Antakya Gazetesi


Geri Dön