29 / 03 / 2024

İmpo İmar, şehirlerin 20 yıl sonrasını planlıyor!

İmpo İmar, şehirlerin 20 yıl sonrasını planlıyor!

TÜRKİYE' DE bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın plan ve denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar alanın imar planına imza attı.



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı çalışmaları çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren İmpo İmar, Türkiye'deki çeşitli bölgelerin planlamasını yapıyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın imar planı ve imar denetimini gerçekleştiren şirketin 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar imar planına imza attığını söyleyen İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yerel yönetimlere, özel sektör şirketlerine ve Türkiye'de 10 CYO'dan 7'sine imar planı yaptıklarını açıkladı. Oflaz, imar planlaması yaparken o bölgenin, o kentin 20-25 yıl sonrasını hayal ederek hareket ettiklerini söyledi. 


6 ilce ile ilgili çalışma yapıyor İmar planlaması calımalarını anlatan Oflaz "Eyüp ve Sütlüce'de 1997 ve 2001 yılında yaptığımız plan meyvelerini verdi. O tarihlerde her iki taraf da sanayi alanıydı. Mezbahalar vardı, oralara girilmeye korkuluyordu. Bugün elimizde çalışmaları süren ilçelerin planlarının sonuçlarını da 5-6 yıl sonra almış olacağız. Türkiye'nin doğusunda, batısında, kuzeyinde 6 ilçenin birden imar planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Özel sektöre de ellerindeki gayrimenkulleri daha verimli hale getirebilmeleri için proje geliştirme hizmeti veriyoruz. Halkın katılımı bizim için cok önemli. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, belediyeler vs. görüşerek onların beklentilerini ölçüyoruz. Özel sektörden de yılda en az 30 dosya ile ilgileniyoruz" diye konuştu. 


Star Gazetesi 


Geri Dön