28 / 03 / 2024

İMSAD, binalarda enerji verimliliğini Ali Babacan'a sundu!

İMSAD, binalarda enerji verimliliğini Ali Babacan'a sundu!

İMSAD"dan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu kabulde, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"a 'Avrupa;da Binalarda Enerji Verimliliği Finansman ve Teşvik Modelleri' raporu sunuldu



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
               
İMSAD"dan yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu kabulde, İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan tarafından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"a 'Avrupa;da Binalarda Enerji Verimliliği Finansman ve Teşvik Modelleri' raporu sunuldu.
               
Turan burada yaptığı konuşmada, Türkiye"nin binalarda enerji verimliliğinin arttırılması konusunda bir yol haritası ve hedefinin henüz olmadığına işaret etti.
               
AB üyesi ülkelerde olduğu gibi ekonomi yönetiminin öncülüğünde enerji ajansı kurulması gerekliliğine dikkati çeken Turan, enerji verimliliğinin arttırılması konusunda etkin olması gereken kamu kurumları arasında etkili bir koordinasyona ihtiyaç bulunduğunun altını çizdi.
               
-ENERJİ VERİMLİLİÄžİ CARİ AçIĞI AZALTACAK-
               
Turan, enerji verimliliği arttırılmasıyla cari açığın azalacağını, atılacak adımların kamu-özel sektörün ortak menfaatine olduğunu dile getirdi.
               
Ekonomi yönetiminden binalarda enerji verimliliği konusunda öncülük isteyen Turan, 2011 yılı başında yeni binalar için uygulamaya girecek Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği;nin desteklenmesini istedi. Turan, üst sınıf enerji kimlik belgesi almak konusunda kamu binalarının öncülük etmesini önerdi.
               
İMSAD, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan;nı 2010 Ocak ayında ziyaret etmişti. İMSAD, Bakan Babacan;nın talebi üzerine 'Avrupa;da Binalarda Enerji Verimliliği Finansman ve Teşvik Modelleri' raporunu   hazırlamıştı.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

İMSAD "dan Babacan"a enerji tasarrufu uyarısı
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı   Orha n Turan ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali   Babacan "ı makamında ziyaret etti. Kabulde İMSAD   Yönetim Kurulu Başkanı Turan, Başbakan Yardımcısı Babacan"a 'Avrupa "da Binalarda Enerji Verimliliği Finansman ve Teşvik Modelleri' raporu nu sundu.
Turan , yaptığı konuşmada   Türkiye"nin binalarda enerji   verimliliğinin arttırılması konusunda bir yol haritası ve hedefinin henüz olmadığına işaret etti.   AB üyesi ülkelerde olduğu gibi ekonomi yönetiminin öncülüğünde enerji ajansı kurulması gerekliliğine dikkati çeken Turan, enerji verimliliğinin arttırılması konusunda etkin olması gereken kamu kurumları arasında etkili bir koordinasyona ihtiyaç bulunduğunun altını çizdi.


Geri Dön