24 / 04 / 2024

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (RUMELİSİAD) birlikte gerçekleştirdiği organizasyonla Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi Beton-Çimento ve Zemin Kaplama Teknolojisi, Mimari Yapı Teknik Ressamlığı, Yapı Yalıtım bölümlerinde eğitim gören 100’ü aşkın öğrenci, 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırlandı. Fuara katılan öğrenciler sektördeki son yenilikleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaatın konut, hastane, sanayi, yol, köprü gibi bir çok alanda çalışma imkanı sunan bereketli bir sektör olduğunu belirterek, bu bölümü seçen öğrencileri tebrik etti. İmsiad olarak öğrencilerle daha sık bir araya gelmeyi hedeflediklerini söyleyen Andıç, "Sizlerle bir araya gelerek, mesleki tecrübelerimizi sizlere aktarmayı istiyoruz. Sizlerin gelecekte, meslek hayatlarınızda başarılı olmanız için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" dedi.

RUMELİSİAD Başkan Vekili Murat Evke, öğrencilerin inşaat bölümünü seçmekle doğru bir tercih yaptıklarını vurgulayarak, "Önümüzde ve geçmişte bir deprem gerçeği var. Bizler de sürdürülebilir kentsel dönüşüm ile birlikte, şehirlerimizi bu gerçeğe en iyi şekilde hazırlamak için çalışmalıyız. İnşaat bölümünü okuyan öğrencilerimiz, inşaat mühendisliği, mimarlık gibi bölümlerin yanı sıra teknik ara dallar konusunda da uzmanlaşma olanakları var. Ülkemizin geleceği açısından kıymeti büyük olan gençlerimizin, Türkiye’nin sıkıntıları konusunda sorumluluk alacağı konusunda inancımız tam" dedi.

Öğrenciler İMSİAD ve RUMELİSİAD heyeti ile birlikte, Bursa Beton, Decostar Yalıtım ve EVKE Yapı stantlarında ürün ve hizmetler hakkında bilgi aldıktan sonra, tüm fuarı gezdiler.


Geri Dön