18 / 04 / 2024

İmzalar atıldı, Kayaşehire Hilton geliyor!

İmzalar atıldı, Kayaşehire Hilton geliyor!

Hilton Worldwide ve Makro İnşaat, Kayaşehirin merkezine 144 odalı Hampton by Hilton Kayaşehir otelini dikecek. Türkiyenin ve Avrupanın en büyük uydu kenti Kayaşehire Hilton Oteli geliyor



Kayaşehir projesinin yapımcısı Makro İnşaat ve turizm devi Hilton Worldwide, Hampton by Hilton Kayaşehir için imzaları attı. İmza törenine Hilton Worldwide Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Collini ve Makro İnşaat Genel Müdürü Acun Uyar katıldı.

Makro İnşaat Genel Müdürü Uyar, birçok ülkede toplam 650 milyon dolar yatırımları bulunduğunu belirterek, Avrupanın en büyük uydu kenti Kayaşehirin AVM, ofis ve otel projesi olan Merkez Kayaşehiri hayata geçirdiklerini söyledi. Uyar, 100 milyon dolarlık Merkez Kayaşehir projesinde Hilton ile anlaşarak, bölgeye Hilton kalitesini getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Kayaşehirin çevresinde 2 3 bin işyerinden oluşan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Olimpiyat Stadı, inşaatı başlayacak Temapark ve Sağlık Kent bulunuyor. Bu otel bu çevrelere de hitap edecek. Ayrıca metro bağlantısı ile Merkez Kayaşehir ulaşımı çok daha kolay bir bölge haline gelecek. Otelimizi de Hilton standartlarına göre yapıyoruz dedi.

Hilton Worldwide Avrupa ve Afrika Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgibbon ise Türkiyede Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton ve Hilton Garden Inn markalarımız zaten hızla büyüyordu. Şimdi dört yeni Hampton by Hilton oteli de geliştirme aşamasına girmiş oldu diye konuştu.

Hilton Kayaşehir 23 Nisan 2011de açılacak

Bölgenin tek AVMsi olan Merkez Kayaşehirin bünyesinde yapılacak Hampton by Hilton İstanbul Kayaşehir, 144 odalı olacak ve alışveriş merkezinden, eğlence ve dinlenme tesislerine, lokanta ve ofis alanlarına kadar karma kullanımlı bir site içerisinde yer alacak.

İstanbulun altyapısının güçlendirilmesi için planlanan ve yapım aşamasında olan önemli yatırımlardan metro hattının uzatılması, yeni bir karayolu ve üçüncü bir boğaz köprüsü de otele katkı sağlayacak. Otel binası 6 katlı bir binadan oluşacak ve üç toplantı salonu, 24 saat açık fitness suiti ile otoparkı bulunacak. İstanbulun kuzeyinde inşa edilmekte olan ve 250,000den fazla nüfusun yaşayacağı yeni bir uydu şehir olan Kayaşehirin tam merkezinde yer alacak. Merkez Kayaşehir AVM 23 Nisan 2011de teslim edilecek.

Rize ve Çorluya da Hilton

Hilton Worldwide önemli bir gelişme pazarı olarak gördüğü Türkiyede ekonomi markalı otellerinin sayısını artırırken, dört yeni Hampton by Hilton oteli için anlaşma imzalandığını açıkladı. Böylece Hilton Worldwideın Türkiyede halen faaliyette olan ve geliştirilme aşamasındaki otel sayısı 34e ulaştı.

Anlaşması imzalanan 4 yeni otel, Hampton by Hilton İstanbul Kayaşehir; Hampton by Hilton Rize; Hampton by Hilton Çorlu ve Hampton by Hilton Gaziantep oldu. Açılmak üzere olan Hampton by Hilton otelleri arasında her ikisi de bu yılın sonuna doğru açılması planlanan Hampton by Hilton Bursa ve Hampton by Hilton Ordu var. Çok kısa bir süre önce açılan ve Türkiyedeki ikinci Hilton Resort olarak Hilton Worlwide portföyünde yerini alan Hilton Bodrum Türbükü Resort & Spa, ilk yaz sezonunda misafirlerini ağırlamaya başladı.



Geri Dön