29 / 03 / 2024

İnciraltı için imar planı eylemi yapıldı!

İnciraltı için imar planı eylemi yapıldı!

İnciraltı-Bahçelerarası Tabiatını Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği üyeleri, imar planında, bazı işadamlarının arazilerine belediye tarafından daha fazla imar hakkı tanındığını öne sürerek basın açıklaması ve protesto yürüyüşü düzenledi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi hazırlamış olduğu İnciraltı planlarına yaptığı itiraz bölge sakinlerini isyan ettirdi. İnciraltı ve Bahçelerarası mahallesi sakinleri İnciraltı'ndaki Adalet Heykeli'ne yürüyerek, "İnciraltı için adalet arıyoruz. Artık imar planlarımıza engel olunmasın" dedi. 


Büyükşehir 2013'te İnciraltı için 1/1000'lik planlar hazırladı. 3 ay içinde planların hayata geçmesi beklenirken Büyükşehir kendi hezırladığı planlar için 20 Ocak 2014 tarihinde 5. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Bölge halkı bu davayı 5 ay sonra öğrendi.

İnciraltı sakinlerinin avukatı Mustafa Kemal Turan ile İnciraltı Bahçelerarası Tabiatı Güzelleştirme ve Değerlendirme Derneği Başkanı Ekrem Şen, dün düzenledikleri toplantıda gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Başkan Şen, "Bu planların daha fazla engellenmesine tahammülümüz kalmadı. Bu planları  İzmir  Büyükşehir hazırlamıştı. Kendi hazırladıkları projeye nasıl karşı çıkarlar? Bu davranışları mantıklı değil. Bize haber vermeden iptal davası açılması etik değil" dedi. 

Turan savunma haklarının engellendiğini belirtirken, bölge esnafı da zarara uğradıklarını söyledi.



Yeni Asır


Geri Dön