20 / 04 / 2024

Indra, Hindistan'da 9 radar sistemini harekete geçiriyor!

Indra, Hindistan'da 9 radar sistemini harekete geçiriyor!

Indra Hindistan 'ın hava sahasının yüzde 80 'inden sorumlu olacak 9 tane radar sistemini harekete geçiriyor. Proje kapsamında 2010 'da Hindistan Havayolları Otoritesi  tarafından ödüllendirilen Indra, hava trafik denetim sistemi ile 38 adet hava alanında



Indra Hindistan 'ın hava sahasının %80 'inden sorumlu olacak 9 tane radar sistemini harekete geçiriyor. Proje kapsamında 2010 'da Hindistan Havayolları Otoritesi (AAL) tarafından ödüllendirilen Indra, aynı zamanda hava trafik denetim sistemi ile 38 adet hava alanında yer alıyor.

İspanya 'nın ilk Avrupa 'nın öncü IT şirketi Indra,hava trafik denetimini arttırmak için Hindistan 'da   yürürlüğe sokacağı dokuz radar istasyonundan dördünü hizmete soktu. Chennai, Bellary, Bhopal ve Porbandar şehirlerinde yer alan radar istasyonları öncü uçak tanıma teknolojisi sahip olan ikincil radar modu S ile donatılmıştır. Uçuş yönetimi için hizmete açık olan sistemlerin doğru performansını garantilemek üzere Hindistan Havayolları Otoritesi (AAI) tarafından belirlenmiş farklı testlerden geçirilmiştir.

Hindistan Havayolları Otoritesi 'nin (AAI) fabrika kabul testlerinden geçen geriye kalan 5 radar sistemi ise nihai hedeflerine doğru aşama aşama hayata geçiriliyor ve ayrıca dokuz sistemden sekizinin operasyonel olması bekleniyor. Böylece, Indra talep edilen ihtiyaçları karşılamadaki kapasitesini kanıtlıyor.


Geri Dön