29 / 03 / 2024

İnegöl Belediyesi, Huzur Mahallesi'nde 75 kişiye tapu verdi!

İnegöl Belediyesi, Huzur Mahallesi'nde 75 kişiye tapu verdi!

İnegöl Belediyesi tarafında Mahallesi'nde imar düzenlemek Belediyenin mahallede yapmayı planladığı Kentsel Dönüşüm Projesi mahalle sakinlerinin istememesi üzerine iptal edilmişti. Kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine düzenlenen törenle tapuları veri



İnegöl Belediyesi tarafında Mahallesi'nde imar düzenlemek Belediyenin mahallede yapmayı planladığı Kentsel Dönüşüm Projesi mahalle sakinlerinin istememesi üzerine iptal edilmişti. Projenin gerçekleştirilemediği kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine düzenlenen törenle tapuları verildi. Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen tapu dağıtım töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bin 800 mal sahibinin yaşadığı problemlerin yüzde 95'ini çözüme kavuşturarak, 35 yıllık soruna neşter vurduklarını söyledi. Mahallede 30'a yakın kaçak binanın bulunduğunu ve bu binaların tapularını da bir yıl içerisinde teslim edeceklerini ifade eden Aktaş, "Bu bölge plansız büyüme ve güvenlik problemi kangren olmuş 35 yıldır sorunları çözülemeyen bir mahalleydi. 

Mahallemizde bin 800 adet mal sahibinin imar problemleri, mülkiyet eksikliği ve sınır anlaşmazlığından kaynaklanan problemlerin yüzde 95'i çözüme kavuşmuştur. Hisselerin çok oluşu ve kişilerin sınır anlaşmazlığından kaynaklanan problemlerin çözümü ve hiçbir mal sahibinin mağdur olmaması için belediyemizce çalışmalar devam etmektedir'' dedi.


Bursa Kent


Geri Dön