29 / 03 / 2024

İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı!

İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı!

Bu yıl 33.’sü düzenlenen İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı açıldı. Geçen yıl 183 firmanın katıldığı fuarda bu yıl 195 mobilyacı yer aldı.



Açılışa İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, oda ve borsa başkanları, mobilya sanayicileri ve bürokratlar katıldı. 


Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; 30 bin metrekare kapalı alanda düzenlenen fuara bu yıl 195 mobilyacının katıldığını kaydetti. “Ancak mobilya kenti İnegöl olarak bütün katmanlarımızla bu fuardayız” diyen Aktaş, İnegöl’ün mobilya potansiyeliyle 365 gün açık mobilya fuarı konseptinde olduğunu söyledi. Ar-Ge ve inovasyona önem verilmesi gerektiğine vurgu yapan Aktaş, mobilyacılara “yatırımı işinize yapın” çağrısında bulundu. 


Alinur Aktaş, İnegöl’ün 2023 hedefi olan 1 milyar dolarlık mobilya hedefine 2023’ten önce ulaşılabileceğini ifade etti. Açılışta söz alan İTSO Başkanı Metin Anıl da İnegöl’ün her yıl artan ihracatının bu sektörde ne kadar büyüdüğünü gösterdiğini belirtti. Anıl, fuar alanı tartışması yapmak yerine Bursa ile birlikte İnegöl’de bir fuar düzenlenebileceğini aktardı. 


Dünya


Geri Dön