19 / 04 / 2024

İnegöl'de kentsel dönüşüm anlatıldı!

İnegöl'de kentsel dönüşüm anlatıldı!

İnegöl Müteahhitler Derneği'nde düzenlenen toplantıda Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gül tarafından müteahhitlere bilgi verildi. Gül, Kentsel Dönüşüm Kanununun asıl gayesinin vatandaşın can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.



İnegöl Müteahhitler Derneği'nde düzenlenen toplantıda Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül tarafından müteahhitlere bilgi verildi. 

olan müdahil oluyoruz. Müteahhit ile vatandaş arasındaki ilişkiye göre bu süreç devam ediyor" dedi. 

Gül, Kentsel Dönüşüm Kanununun asıl gayesinin vatandaşın can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in daveti üzerine İnegöl'e gelen Gül'e Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Bayram Okumuş da eşlik etti. Kentsel Dönüşüm Kanunu çıkalı iki yıldan fazla zaman olduğunu ifade eden Gül, "Memleketimizin yüzde 95'i deprem kuşağında. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımız şuurlu. Bizden talep olduğu zaman ilçelere giderek gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ilk yıl planlamayla geçti. 

Mahalli seçimlerden sonra kentsel dönüşümde bir ilerleme kaydedilmeye başlandı. Bunda belediyelerin öncülüğü çok önemlidir. 

Çünkü, asıl gaye vatandaşın bilgilendirilmesidir. Vatandaş ne kadar bilgilenmiş olursa, müteahhitlerin işi o kadar kolay oluyor. Biz bir noktaya kadar bakanlık teahhitlerin ruhsat ve harç masraflarından muaf tutulduğunu belirten Gül, "En büyük gider kalemlerinden biri de budur. Müteahhitlerin ilk baktıkları nokta bu oluyor. Kira ve istenirse faiz desteğimiz de var. Bazı ilçelerimizde riskli alanlar ilan edildi. Vatandaşlar da kendileri müteahhitlerle anlaşarak bina bazlı çok sayıda başvuru var. Burada mühim olan kentsel dönüşümü vatandaşa iyi anlatmaktır. Eğer belediyenin imar planı mevcutsa, o imar planına göre işlemler yürür. Yani yeniden plan yapılmıyor. Bizler riskli binayı yıktıktan sonra orayı arsa olarak kabul ediyoruz" diye konuştu. Seminerin sonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Eyüp Gül, müteahhitlerin sorularını cevapladı. 



Bursa'da Meydan 


Bursa'da Meydan 


Geri Dön