26 / 04 / 2024

İnegöl'de tehlikeli 250 bina yıkılacak!

İnegöl'de tehlikeli 250 bina yıkılacak!

İnegöl Belediyesi 250 metruk binanın yıkımı için çalışmalara başladı. Tescilli olan 50 bina ile ilgili ise Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacak.



Metruk binaların yıkımına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, ilçede gerek yeşil alan düzenlemeleri, gerek mahalle otoparkı düzenlemeleri gerekse atıl durumda bulunan binalarla ilgili birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Kansu, ilçede çok sayıda metruk ve atü durumda ve mülk sahipleri tarafından kullanılmayan bina bulunduğunu söyledi. Eski Devlet Hastanesinin yıkımı ile başlayarak kentsel yenileme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kansu, "İnegöl bu dönem yenileme ve meydanların yapılacağı bir hizmet dönemi yaşayacak" dedi. 


SÜRE VERİLECEK... 

Bu kentsel yenileme çalışmaları kapsamında ilçe halkından da gelen şikâyet ve talepler doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yaptığı çalışma sonucu ilçenin farklı mahallelerinde yaklaşık 250 binanın atıl ve sahipleri tarafından kullanılmadığının tespit edildiğini belirten Adil Kansu, "Bu binaların birçoğu mahalle sakinlerine tehlike arz etmektedir. Şimdi yapacağımız çalışma ile tespitleri yapılan yaklaşık 250 binaya yıkım kararı alacak ve ardından mülk sahiplerine tebliğ edeceğiz. Şu aşamada ekiplerimiz tarafından binaların fotoğrafları, binaların yapım yılları ile yapım şekilleri ve bina sahipleri ile ilgili bilgileri içeren bir raporu tamamlamak üzereler. Yaklaşık 1-20 gün gibi süre verip, hak sahiplerince ya da İnegöl Belediyesi marifeti üe yıkılmasını sağlayacağız" diye konuştu. 


TESCİLLİ BİNALAR... 

Hak sahiplerinin kendi rızaları ile yıkmaması halinde İnegöl Belediyesi olarak bu binaları yıkacaklarını ve hak sahiplerinden oluşacak mali yükü tazmin edeceklerini vurgulayan Kansu, "İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce tespitleri yapılan bu 250 binanın yaklaşık 50 tanesi tescilli yapıdır. Bu binaların yıkımı ile ilgili ise Kültür ve Tabiat Varlıklarım Koruma Kurulu'na gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacaktır" ifadelerine yer verdi. 


Olay Bursa 


Geri Dön