19 / 03 / 2024

İngiltere ekonomisi 2015'te yavaşlayacak!

İngiltere ekonomisi 2015'te yavaşlayacak!

Merkezi Londra'da bulunan ekonomik araştırmalar kuruluşu EY Item Club'tan yapılan açıklamaya göre İngiltere'de bu yıl sonunda ekonomik büyüme yüzde 3,1 olarak beklenirken, gelecek yıl için bu oran 2,4'e çekildi.




Merkezi Londra'da bulunan ekonomik araştırmalar kuruluşu EY Item Club, İngiltere ekonomisinde büyümenin gelecek yıl yüzde 2,4 seviyesine gerileyeceği tahmininde bulundu. 


Kuruluştan yapılan açıklamaya göre İngiltere'de bu yıl sonunda ekonomik büyüme yüzde 3,1 olarak beklenirken, gelecek yıl için bu oran 2,4'e çekildi. 


Açıklamada, gelecek yıl İngiltere'de yapılacak genel seçimlerin, siyasi belirsizliğin ve Avro Bölgesi'ndeki zayıf talebin özel sektör yatırımlarının hız kesmesine neden olacağı tahmininde bulunuldu. 


EY Item Club, devam eden Ukrayna - Rusya geriliminin de İngiliz ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinin altını çizdi. 


EY Item Club Baş Ekonomi Danışmanı Peter Spencer, "İngiltere'nin ekonomik büyümesine ilişkin tahminler aslında oldukça iyi seviyede. Sadece tahminleri etkileyen küresel ortama ilişkin riskler ve şirketlerin yatırımlarını etkileyebilecek sert rüzgarda bir değişiklik oldu" ifadelerini kullandı. 


Spencer, İngiltere'nin ihracat performansına ilişkin olarak ise "İngiltere'nin ihracatı son derece kötü görünüme sahip olmaya devam ediyor. Yılın başındaki gördüğümüz ekonomik dengelenme işareti hatalı şafak halini aldı" yorumunu yaptı. 


Kuruluşun raporuna göre İngiltere'de enflasyon 2015 yılında da düşük seyretmeye devam edecek. Yüzde 1,2 ile son beş yılın en düşük seviyesinde seyreden enflasyonun, gelecek yıl sonunda yüzde 1,3 seviyesinde olması tahmin ediliyor. 


İngiltere Merkez Bankası'nın en son tahminlerine göre, bu yılın sonunda İngiliz ekonomisinin yüzde 3,5  büyüme kaydetmesi beklenirken, büyümenin 2015 yılında yüzde 3'e gerilemesi bekleniyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ise bu yılın sonunda İngiliz ekonomisinin yüzde 3,2  gelecek yıl ise yüzde 2,7 büyümesini bekliyor.  



Dünya



Geri Dön