24 / 04 / 2024

İngiltere'de 2019'un ilk yarısında 2 bin 868 mağaza kepenk kapattı!

İngiltere'de 2019'un ilk yarısında 2 bin 868 mağaza kepenk kapattı!

PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Local Data şirketinden yapılan açıklamaya göre; İngiltere'de 2019 yılının 1'nci yarısında 2 bin 868 mağaza kepenk kapattı.



PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Local Data şirketinden yapılan açıklamada, İngiltere'de 2019'un ilk altı ayında kapanan mağaza sayısının 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 2 bin 868'e yükseldiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İngiltere'de en az 5 mağazaya sahip perakende zincirlerinin araştırmada dikkate alındığı belirtilen açıklamada, 2019'un ilk yarısında 1.634 mağazanın da açıldığı söylendi.

İlk yarıda kapatılan mağazalardan 1.234'ünün İngiltere'nin en büyük 500 perakende zincirine ait olduğu ifade edilen açıklamada, kapatılan mağazalar arasında ilk sırada moda ve giyimin olduğu, moda ve giyimin ardından restoran ve emlakçıların geldiği belirtildi. 

PwC Tüketici Piyasaları Başkanı Lisa Hooker, "Bu yılın ilk yarısında mağazaların kapanışında görülen artış; tüketicilerin davranışlarında mağazaları destekleyecek şekilde bir değişim olmadığını, artan maliyetlerin etkili olduğunu gösteriyor." şeklinde değerlendirme yaptı.

Hooker, mağazaların, bugünün müşterilerinin ihtiyaçlarına daha çok hitap edebilecek şekilde dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ülkede tüketicilerin alışverişlerini internet üzerinden yapması, değişen tüketici alışkanlıkları, mağazaların artan maliyet baskısı yaşaması ve ülkenin AB'den çıkış sürecine ilişkin belirsizliklerin yüksek seviyede seyretmesi mağazaların kapanmasında rol oynayan unsurlar arasında yer alıyor.
 


Geri Dön