24 / 04 / 2024

İngiltere'de 4 milyon TL'ye satılık zindan ev!

İngiltere'de 4 milyon TL'ye satılık zindan ev!

İngiltere'nin Bath şehrinde yaşayan Jamie Barrow, karanlık ve eski bir zindanı güzel bir daireye çevirdi. Barrow, ufak bir servet harcadığı dairesini 4 milyon TL'ye (475 bin Sterlin) satıyor...



İngiltere'nin Bath kentinde yaşayan 28 yaşındaki Jamie Barrow, satın aldığı zindana benzer yapıyı 3 yılda güzel bir konuta dönüştürdü. Ülkesinin en hızlı snowboard sporcusu olan Barrow, bodrum katındaki izbe yeri rüyaların evi haline getirdi.

2018'de İsviçre'nin St Moritz kasabasında snowboard'da Guinness Dünya Rekoru'nu kıran Barrow, önce evinin bodrum katındaki daireyi satın aldı. Habertürk'te yer alan habere göre; sonrasında da daha önce hiç yaşanmamış bu yapıyı dönüştürmek amacıyla çalışmalara başladı. Fakat bodrum katını daireye dönüştürmek için izin alması gerekmekteydi. 

İngiltere de 4 milyon TL ye satılık zindan ev!

Ayrıca depo olarak kullanıldığı için elektrik, gaz ve su tesisatı da yapıda bulunmuyordu. 3 yıllık çalışmanın sonucunda yapı güzel bir daireye dönüştü. 2 yatak odalı bir daire haline gelen bodrum katı, 110 bin Sterlin (930 bin Türk lirası) yatırım yapılarak içinde yaşanılabilir şekilde düzenlendi. Barrow, küçük bir bahçesi de olan daireyi 4 milyon TL'ye (475 bin Sterlin) satışa çıkardı.

İngiltere de 4 milyon TL ye satılık zindan ev!

Barrow, "Orada bir bodrum katının olduğunu biliyorduk ancak kötü bir durumda olduğu için girişe izin verilmiyordu. Bu nedenle katın durumu ve boyutu hakkında bilgim yoktu. Apartmana doğru inmek ilk başta oldukça korkutucuydu, burası bir zindandı, çok karanlıktı ve kolayca ürperebilirdiniz ama şimdi inanılmaz" diye konuştu. 

28 yaşındaki sporcu, "En gurur duyduğum değişimden biri, alt kattaki döşemeyi banyo taşıyla değiştirmek oldu. Bath kentine özel taş döşeme, sadece dükkandan sipariş edebileceğiniz bir şey olmadığından madenden çıkardık" dedi. Sporcu kimliğinin yanında şimdiye kadar 6 mülkte yenileme çalışması yapan Borrow, yapının çürümeye bırakılmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Barrow'un sosyal medya hesabından paylaştığı mülkün fotoğrafları herkes tarafından beğeniyle karşılaştı. 

Miley Cyrus Malibu'daki evini 1.7 milyon dolara sattı!


Geri Dön