23 / 04 / 2024

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

İngiltere’de enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında arttı, ülkede son zamanlarda sık sık gündeme gelen sosyal konut kiralarına ise yıllık yüzde 4,1 oranında zam yapıldı.



İngiltere'de çok farklı "zorunlu gider kalemlerinde" aynı gün uygulanan fiyat artışları medyada da geniş yer buldu. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, İngiliz enerji denetim kuruluşu Ofgem tarafından 6 aylık aralıklarla gerçekleştirilen ve merakla beklenen değerlendirmenin sonucunda, enerji şirketlerinin tüketicilerin faturalarına yansıtabileceği üst fiyat limitinin senelik olarak toplam 1. 277 sterlinden 1. 971 sterline çıkartılması şeklinde verdiği karar resmen uygulanmaya başlandı.

Resmi olarak açıklanan detaylara göre, söz konusu enerji şirketlerinin 1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına uygulayabileceği üst limit yüzde 54 oranında artırıldı.

İngiltere’de kiralar cep yakıyor! İşte yıllık zam oranı!

Ülkede enerji analistleri, artan enerji maliyetlerinin yansıtılmasıyla tüketicilerin yıllık faturalarında uygulanabilecek üst limitin bu yılın ekim ayında bir kez daha artırılarak yıllık toplam 2 bin 600 sterline kadar yükseltilebileceğini bildirdi.

İngilterede yine ayrıca ortalama bir maliyetle değerlendirmesi gerçekleştirilen konutlarda kiracıların her ay ödemek zorunda olduğu belediye vergilerinde ise ülkenin farklı bölgelerine en az yüzde 2,4 ile 3,7 arasında artış gerçekleştirildi.

Yine merakla beklenen resmi verilere göre, sosyal konut kira ve hizmet giderleri de yüzde 4,1 artırılırarak yıllık olarak 202 sterline çıkartıldı.

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de kira fiyatları artacak!


Geri Dön