26 / 04 / 2024

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere Rus oligarkların evlerini Ukraynalılara açmayı düşünüyor!

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.



İngiltere İskan Bakanı Michael Gove geçen hafta sonunda yaptığı bir açıklamada, “Yaptırım listesindeki Rus oligarklarına ait mülklerin Ukraynalı mültecilere açılması için” çalıştıklarını dile getirdi. 

Gove, BBC televizyonunun yayınında, yaptırım uygulanan oligarkların evlerinin kullanılıp kullanılamayacağı sorusuna şu yanıtı verdi; "Yaptırım uygulanan bireylerin evlerini ve mülklerini, insani ve diğer amaçlar için yaptırıma tabi tutuldukları sürece, Ukraynalı mültecileri barındırmak için kullanmamıza izin verecek bir seçeneği araştırmak istiyorum" şeklinde açıklama yaptı. 

Gove’un Kabine toplantısı sırasında da ortaya attığı bu fikre, Başbakan Boris Jonson’ın da “sıcak baktığı“ ifade edildi. Fikrin, eleştirilere rağmen 15 gündür Ukrayna’yla ilgili kurulan hükümetin alt komisyonunda tekrar tekrar gündeme geldiği ortaya çıktı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön