25 / 04 / 2024

İngiltere'de mortgage ödemeleri aksıyor

İngiltere'de mortgage ödemeleri aksıyor

Bankalara dönen evlerin sayısının bir yılda yüzde 50 artış gösterdiği açıklandı



Ekonomik krizin etkilerinin sert biçimde hissedildiği İngiltere'de tutsat ödemeleri aksadığı için ipotek edildiği bankaya dönen evlerin sayısının bir yılda yüzde 50 artış gösterdiği açıklandı.

Tutsat Sağlayıcıları Konseyi, 2009 yılının ilk üç ayında ipoteği elinde tutan banka tarafından el konulan konut sayısının 12 bin 800 olduğunu bildirdi.

Bir önceki çeyrekte 10,400 olan ipotek sahibi bankaya dönen ev sayısındaki artışın yüzde 23 olduğuna işaret eden Konsey yetkilileri, el konulan evlerin bir önceki yılın aynı çeyreğinde ise 8500 olduğunu hatırlattı. Yetkililer, bu durumun da el konulan evlerin sayısında bir yılda yüzde 50'lik bir artış bulunduğuna işaret ettiğini kaydetti.

Tutsat Sağlayıcıları Konseyi 2009 yılında toplam 75 bin eve ipoteğini elinde tutan banka tarafından el konulacağını tahmin ediyor. Bu rakam 2008 yılında ise 40 bin olarak gerçekleşmişti.

Konsey açıklamasında, son derece ''karamsar'' olan bu görüşün, önümüzdeki yaz aylarında ortaya çıkabilecek olumlu değişimle birlikte değiştirilebileceğini de bildirdi.
 


Geri Dön