24 / 04 / 2024

İngiltere'den ev alan kazanıyor!

İngiltere'den ev alan kazanıyor!

İngiliz Resmi İstatistik Ofisi’nin Mayıs 2018 verileri açıklandı. Verilere göre, Londra’da konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 7 düştü. Allytta Emlak Danışmanlık’ın CEO’su Neşe Jenkins, İngiltere'deki emlak piyasasını değerlendirdi.



İngiliz Resmi İstatistik Ofisi’nin Mayıs 2018 verileri açıklandı. Allytta Emlak Danışmanlık’ın CEO’su Neşe Jenkins, verileri değerlendirdi. 

Verilere göre Londra’da konut fiyatları geçen yıla göre yüzde 7 düşüş gösterdi. Jenkins, bu oranın 2009’dan bu yana gerçekleşen en büyük düşüş olduğunu söyledi. 

Kira getirilerinin önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 10'lara çıkacağını düşünen Jenkins, “Haziran 2016’daki Avrupa Birliği’nden ayrılma referandumu sonrasında konut fiyatlar düşmeye başladı. Buna karşın yatırım yapmak isteyenlerin pazarlık payı ise yüzde 10’lara kadar çıkabiliyor” dedi.

Son 3 yıldır Türkiye’deki yatırımcıların İngiltere’de emlak yatırımları artış gösterdi. Geçmişte belli sermayelere sahip ailelerin tercihi özellikle Londra lokasyonlu yüksek fiyatlı malikaneler, lüks apartman daireleri şimdilerde daha mütevazi orta gelirli ailerlere ev sahibi yapıyor.

1- Allytta Emlak Danışmanlık’ın CEO’su Neşe Jenkins, Londra’da ev sahibi olmak isteyenler için önemli ipuçları verdi.

2- Öncelikle beklentilerinizi çok iyi belirleyin, ne amaçla yatırım yaptığınızı gözden geçirin.

3- Kısa vadede geri dönüşü değil, artış ya da düşüş yönündeki fiyat eğilimlerine karşı en az 5 senelik bir yatırım planlayın.

4- Bütçenizi sadece satın alma olarak düşünmeyin, ödeyeceğiniz vergileri, ek vergileri, avukatlık ücretlerini, gerekirse finansal danışman ücretlerini, belediye ve tapuya ödenecek masrafları da hesaba katın.

5- Bölge seçimini çok iyi yapın.

6- Mutlaka profesyonel emlak yatırım ve yönetim şirketiyle çalışın.

7- Gayrimenkul alımından önce mutlaka planlanan tadilat ve ekstra ödemeler konusunda bilgi sahibi olun.


Geri Dön