26 / 04 / 2024

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Daha önce Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan yönetiminin şimdi de Türkiye'den ev alan vatandaşlara evlerini satmaları yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.



Son zamanlarda Türk ürünlerine karşı ambargo uygulamaya başlayan Suudi Arabistan yönetimden bir hamle daha geldi. Yönetim Türkiye'den ev satın alan Suudi vatandaşları izlemeye başladı. Sabah'tan Metin Can’ın haberine göre; Suudi yönetiminin bizzat vatandaşlarını arayarak Türkiye'deki gayrimenkullerini satmalarını istediği belirtiliyor.

Ülkenin İç İstihbarat Birimi'nin (Mabahith) para çıkışlarını yakın takibe almaya başladığı, Türkiye'ye 100 bin doların üzerinde para gönderen çok sayıda Suudi vatandaşına da para cezası kesildiği öğrenildi. Suudi Arabistan Genel İstihbarat Müdürlüğü'nün de Türkiye ile yakın ilişkisi bulunan işadamlarını bu ticaretten vazgeçmeleri yönünde ağır baskı altına aldığı belirtiliyor.

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın Türkiye'de bulunan Arap vatandaşlarına evlerini satmalarını yönünde talimat vermesi Türk gayrimenkul sektöründe de şaşkınlık yarattı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'den en fazla konut alan ikinci ülke, Irak'ın ardından Suudi Arabistan. TÜİK'e göre yabancılara son beş yılda 122 binden fazla konut satıldı. Bu konutların yüzde 10,3’ünü (10.653) Suudi vatandaşları aldı.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!


Geri Dön