25 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.



2020- Ocak-ağustos döneminde Suudi Arabistan’a ihracat yüzde 18 düşerken, ülkeden yapılan ithalat da yüzde 24 geriledi.  Resmi olarak bir açıklama olmasa da, Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı yönündeki iddialar dış ticarette de ses getirmeye başladı.


 Akşam'da yer alan habere göre; DEİK Başkanı Nail Olpak, “Ambargoya ilişkin resmi bir açıklama yok” dedi. “Suudi Arabistan’a ihracatımızda yüzde 17 civarında düşüş var” diyen Nail Olpak, ürün ihracatından ziyade en çok etkilenecek alanın müteahhitlik olduğunu belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 1.5 yıldır Türkiye’ye karşı gizli bir ambargo uygulandığını söyledi. Yenigün, “2017’den bu yana bu iki ülkede aldığımız işlerde 3 milyar dolarlık kayıp var. Bu yıl 9 ayda sadece 21 milyon dolarlık yeni iş alındı” açıklamasında bulundu.

Suudi Arabistan dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!


Geri Dön