18 / 04 / 2024

müteahhitlere ambargo

müteahhitlere ambargo

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Hazine müteahhitlere çalıştı: 68 milyar TL

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre son 8 ayda müteahhitlere aktarılan toplam tutar 68 milyar Türk Lirası’na dayandı. Sadece geçtiğimiz ağustos ayında müteahhitlere aktarılan para 15 milyar Türk Lirası’nı buldu.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi geliyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde müteahhitlere getirilecek olan fiyat farkını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in 'Müteahhitlere fiyat farkı yolda' başlıklı yazısı...

Arsalarını müteahhitlere verenler KDV'den muaf mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde arsaların hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verilmesi durumunda KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Hasılat paylaşımında KV ve KDV istisnasına yargı onayı' başlıklı yazısı...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

2021'in 5 ayında müteahhitlere 23 milyar TL ödeme yapıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kamunun aylık harcama verileri, kalem kalem hangi gider için ne kadar harcama yapıldığını gözler önüne serdi. Buna göre; Mayıs 2021'de müteahhitlere yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldı.

Müteahhitlere KDV iadesi müjdesi!

Maliye'den müteahhitleri sevindirecek haber geldi. Maliye’nin müteahhitlere müjdesi, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadeleri ile ilgili oldu.

Müteahhitlere 1 ayda 5.8 milyar TL harcandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı kamunun aylık harcama verilerinde müteahhitlere bir ayda 5.8 milyar TL harcandığı belirlendi. 

müteahhitlere ambargo Haberi

müteahhitlere ambargo

2020- Ocak-ağustos döneminde Suudi Arabistan’a ihracat yüzde 18 düşerken, ülkeden yapılan ithalat da yüzde 24 geriledi.  Resmi olarak bir açıklama olmasa da, Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı yönündeki iddialar dış ticarette de ses getirmeye başladı.


 Akşam'da yer alan habere göre; DEİK Başkanı Nail Olpak, “Ambargoya ilişkin resmi bir açıklama yok” dedi. “Suudi Arabistan’a ihracatımızda yüzde 17 civarında düşüş var” diyen Nail Olpak, ürün ihracatından ziyade en çok etkilenecek alanın müteahhitlik olduğunu belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 1.5 yıldır Türkiye’ye karşı gizli bir ambargo uygulandığını söyledi. Yenigün, “2017’den bu yana bu iki ülkede aldığımız işlerde 3 milyar dolarlık kayıp var. Bu yıl 9 ayda sadece 21 milyon dolarlık yeni iş...