29 / 03 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.



Rusya-Ukrayna arasındaki savaş günya genelini etkisi altına alırken, iki ülkede yatırım gerçekleştiren Türk iş insanlarının da endişelenmesine sebep oluyor. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) üyeleri tarafından Rusya'da üstlenilen 150 projenin değerinin 22 milyar dolar, Ukrayna'da ivmelenen ulaşım, konut projeleri, otoyol ve alt yapı işlerindeki  Türk müteahhitlerinin sürdürdüğü yeni projele değerinin de 3 milyar dolara ulaştığı ifade edildi. Rusya-Ukrayna arasındaki bu savaş kısa zamanda bitmezse, Türk müteahhitlerin toplam 25 milyar dolar değerindeki projelerinde büyük risklerle karşı karşıya kalınacak. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; savaş sebebiyle Ukrayna ekonomisinde çökme yaşanması, bombardımanlarda otoyolların, altyapının ve havaalanlarının tahrip olması nedeniyle Türk müteahhitleri etkileyebilecek 3 milyar dolarlık riske ek olarak, Rusya'nın da ABD-AB-İngiltere yaptırımlarıyla harcamalarda ve ödemelerde kısıtlamaya gitmesi halinde bu ülkede de 22 milyar dolar tutarında bir alacak riskinin ortaya çıkması olasılığı var.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Turizmde hedef tutmayabilir

– Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş Türk turizminin de olumsuz yönde etkilenmesine sebep olacak. Rusya'dan gerçekleştirilen erken rezervasyonların yüzde 70'lik kısmı Türkiye turlarından oluşuyordu. Askerî harekata start verilmesiyle, Rusya'dan gelen rezervasyonlar kesintiye uğrarken Ukrayna'da ise tamaman bitti. 2022 yılında 45 milyon turistin ve 35 milyar dolarlık hedefin de fazlaca riske gireceğine dikkat çekiliyor. 

Türk müteahhitler Ukrayna'da 9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Türk zenginlerin ABD'deki konut yatırımları katlandı: İşte ünlü isimlerin o yatırımları...

 


Geri Dön