25 / 04 / 2024

İngiltereli konut yatırımcılarının Kıbrıs'a ilgisi azaldı!

İngiltereli konut yatırımcılarının Kıbrıs'a ilgisi azaldı!

Kıbrıslı işletmeci Hüsamettin Maviay, KKTC’de zengin İngiliz kalmadığını söyledi. Maviay, "Biradan fazla ev satılan günler gördük" diye konuştu.



Kıbrıslı işletmeci Hüsamettin Maviay, artık KKTC’de zengin İngiliz kalmadığını söyledi. Maviay, kalanların sayısının azaldığını anlattı...

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, "Biradan fazla ev satılan günler gördük'' diye konuşan Maviay, “Ülkemizde İngiliz kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın, misafirlerimizin sayısı azaldığı gibi, artık paralı, zengin İngiliz hiç kalmadı... Hepsini yedik... Resmen insanları bitirdik... Nakit ödeyerek ev satın aldı bu insanlar... Zamanında... İnşaat furyası döneminde... İnsanları aldattık, kandırdık... Trak para, cash, nakit ödediler, ev aldılar... Sonra yıllarca tapu vermedik insanlara. Sürüm sürüm süründürdüklerimiz var... Kimisi eşini kaybetti, kimisi hepten bu Dünya’dan göçtü... Bıkanlar, bunalanlar da kaçtı” açıklamasında bulundu.

Çok sayıda İngiliz müşterinin bölgeden ayrıldığını söyleyen Maviay, Müteahhit, arsa sahibiyle anlaştı... Arsa sahibini bir şekilde ikna etti ya da dolandırdı, adına ne isterseniz deyin... Arsa sahibi gitti borçlandı, banka müdürü da ahbaptı, tanıdıktı... Parayı aldılar, inşaata başladılar... Müteahhitler o günlerde yani inşaat furyasının olduğu dönemde, mesela benimki gibi publardan hiç ayrılmazdı... O günlerde, 25 kasa bira günde satardık... İngiliz gaynardı buraları. Ve çoğu paralı insanlardı... Arsayı görüyorlardı, yeri görüyorlardı, havuzlu villalar, 70 bin, 80 bin Sterlin’di. Nakit ödeyip, aldıklarını sanıyorlardı... Ev bitiyordu, İngiliz de yerleşiyordu... Ama müteahhit ve arsa sahibi; ya da ikisinden biri o arsayı bankaya ipotek göstermişti... Borcu da ödenmemişti... Ödenmiyordu... Borcu aldıkları dönemdeki banka müdürü da değişmişti... Şimdi arsa kimindi? Arsa, bankaya geçiyordu... Üzerindekilerle birlikte... İngiliz müşterinin tapusu nerede? Yok! Çok İngiliz müşteri öldü bu şekilde.” diye konuştu.


Geri Dön