24 / 04 / 2024

İngiltere'nin Antalya Konsolosluğu binası açıldı!

İngiltere'nin Antalya Konsolosluğu binası açıldı!

İngiltere'nin Antalya Konsolosluğu yeni binası, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway'ın katıldığı törenle hizmete girdi



Açılış törenine İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçisi David Reddaway, Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İngiltere'nin Antalya Konsolosu Jane Baz, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Reddaway, açılışta yaptığı konuşmada, İngiltere'den Türkiye'ye her yıl yaklaşık 2,5 milyon turist geldiğini belirterek, bu turistlerin bir çoğunun da Antalya'ya uğradığını kaydetti.

Antalya'ya gelen İngilizlerin çok güzel anılarla ülkelerine döndüğünü ifade eden Reddaway, "Bu bina İngiltere Devleti'nin 1976 yılından bu yana Türkiye'de aldığı ilk mülktür. İnsanlar başka ülkelere gidince zaman zaman bazı sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar. Antalya Konsolosluğu, buraya gelen İngiliz turistlere yardımcı olacak. Bu da bizim Türkiye ve Antalya'yı ziyaret eden İngiliz vatandaşlarımıza olan bağlılığımızın bir göstergesidir" dedi.

Reddaway, bir soru üzerine, İngiltere'nin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesini güçlü bir biçimde desteklediğini kaydederek, İngiltere'de üç hafta sonra yapılacak seçimlerde başka bir partinin hükümete gelmesi halinde bile bu desteğin süreceğine inandığını söyledi.

-AHMET TÜRK'E YAPILAN SALDIRI-
Törene katılan eski bakanlardan Yaşar Okuyan da açılış kokteyli sırasında gazetecilerin, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun'da yapılan saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Saldırıyı "bireysel bir olay" olarak nitelendiren Okuyan, saldırının "planlı olmadığının açık" olduğunu söyledi. Okuyan, "Onun da duygularını anlamak lazım. Ama 'anlamak lazım' derken, yaptığı işi mazur görmek mümkün değil. Bu tür tepkilerden kaçınmak gerekir" diye konuştu.

Siyasetçilere yapılan saldırılarla insanların birbirlerine hasım hale geldiğini ifade eden Okuyan, bin yıldır birlikte yaşayan insanların birbirleriyle bir sorunu olmadığını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön