16 / 04 / 2024

İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi. İşte KLK YAPI, Dağ Mühendislik, Gül Proje, ONS İncek, ERA Gayrimenkul, değerlendirmeleri şöyle:



Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi. İşte KLK YAPI, Dağ Mühendislik, Gül Proje, ONS İncek, ERA Gayrimenkul, değerlendirmeleri şöyle:


İnşaat sektörüne güven artıyor!

 


KLK YAPI Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Kulak:


İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

"Yatırımlarımıza devam edeceğiz" 

İnşaat sektörü güven endeksindeki bu yüzde 2.5'lik artış; önümüzdeki dönemlerde yeni projelerin hayata geçeceğinin bir göstergesi. Üstelik görüyoruz ki sadece inşaat değil, hizmet ve perakende sektörlerinde de güven endekslerinde yükseliş var. Sektörel güven endekslerindeki bu artışlar, ülke olarak içinde bulunduğumuz ve büyük üzüntü yaşadığımız şu günlerde bize moral verdi. Bu güven artışı; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne saldırıda bulunanlara da güzel bir cevap oldu. Biz de bu çerçevede üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Bir yandan mevcut projelerimizi aralıksız sürdürürken, bir yandan da ülkemize güvenimizin bir göstergesi olarak yatırımlarımıza da devam edeceğiz. 



Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ:


İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

"Frene basmadan yola devam"


Haziran ayında 106 bin 187 konutun satıldığı sektörde, güven endeksi temmuz ayında yüzde 2.5 artarak 82.95 değerine yükseldi. Bu, bize alınan kayıtlı siparişlerin arttığını gösteriyor. Üzücü günlerden geçtiğimiz şu günlerde açıklanan bu sonuç moral verdi. Artış; yeni yapılacak projelerin de sinyali aslında. Bizim de bu ülkeye, bu ülkenin geleceğine güvenimiz tam. Bu nedenle ülkemizin bağımsızlığına ve bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain saldırıya cevabımızı yolumuza devam ederek veriyoruz. Mevcut projelerimizi zaten aralıksız sürdürüyoruz, bundan sonra da frene basmadan yola devam edeceğiz. 



Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül:


İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

"Yatırımların devam edeceğinin göstergesi"


İnşaat güven endeksindeki yüzde 2.5’lik artış, sektördeki iyimserliğin devam ettiğinin bir göstergesi. Açıklanan verilerle birlikte ağustos ayı itibariyle sektörün tekrar hareketlenmesini ve eylül ayında düzenlenecek yeni lansmanlarla beraber hız kazanmasını öngörüyoruz. Sektörel güven sadece inşaat alanında değil aynı zamanda perakende ticaret ve hizmet sektöründe de artış gösterdi. Son dönemde yaşanan olumsuz ve üzücü gelişmelere rağmen inşaat sektöründeki bu güven artışı, yatırımların devam edeceğini gösteriyor. Bu tabloyla beraber, Gül Proje olarak biz de projelerimizi hayata geçirmeye hız kesmenden devam edeceğiz. 



ONS İncek İnşaat Grup Başkanı Tuna Atalay:


İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!


"İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek"


TÜİK verilerine göre; inşaat sektörü güven endeksi geçtiğimiz aya göre temmuzda yüzde 2.5 artarak, 80,94’ten 82,95 değerine yükseldi. Yaz döneminde yaşanan durgunluk ve son günlerde ülkemizde gelişen olumsuz olaylara rağmen inşaat sektörü ekonominin lokomotifi olmaya devam ediyor. İnşaat sektörü güven endeksi artışının yanı sıra hizmet ve perakende sektöründeki artışın, ekonomimize olan güvenin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. İnşaat sektöründeki yatırımlar hız kesmeden devam edecektir, bizlerde ülkemiz için her zaman olduğu gibi daha çok çalışacağız. 


ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan:



İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

"Güvendeki artış hem moral verdi hem sevindirdi"


Temmuz ayında hem siyasi hem ekonomik sıkıntılara rağmen yüzde 2,5 güven artışını görmek hayli sevindirici. Her zaman söylediğimiz gibi Türk kamuoyunun, yatırımcısının gayrimenkule karşı özel bir sempatisi var. Hem ilk edinim ihtiyacı hem de tasarruf değerlendirmek için gayrimenkule yatırım yapmayı seviyoruz. Gayrimenkulü hep ilk sırada tutuyoruz. 


Açıklanan verilere göre; Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi krizinde yaklaşık 7-8 milyar dolar döviz sattık ancak yatırımcı gayrimenkulde kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla eskiden beri söylediğimiz gibi, Türkiye'de inşaat, ekonominin lokomotifi. Bu gibi verilerle "İnşaatla büyümek sağlıklı mı?" tezini sorgulayanların da yanıldığını görüyoruz. Çünkü inşaat sektöründe sanayinin her dalı var. İnşaat sektörü büyüdüğünde ihracat kaynaklı tüm alt sektörler büyüyor sonucunda da Türkiye ekonomisi kazanıyor.


TÜİK tarafından açıklanan güven endeksi, inşaat sektörünün önemini bir kez daha vurguluyor. Gayrimenkul, yatırım aracı olarak her zaman birinci sırada. Gayrimenkul sektörü olarak Avrupa'daki metrekare fiyatlarından hala çok gerideyiz, değer artışı olarak da fiyatlar olarak da alacağımız epey yol var. Bütün bunlar gayrimenkul sektörü için önümüzde uzun bir yürüyüş olacağının ve yükselişin devam edeceğinin sinyallerini veriyor.




Geri Dön