28 / 03 / 2024

İnşaat firmaları rotasını netleştirdi!

İnşaat firmaları rotasını netleştirdi!

Referandum sonuçları gayrimenkul sektöründeki firmaların rotasını belirledi. Sonuçlara odaklanan temsilciler kararı olumlu karşıladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki 2,5 yıllık sürede her hangi bir seçimin gündemde olmayacağına dair açıklamaları, gayrimenkulde yatırımlara imza atan firmaların rotasını netleştirdi. 


KABUĞUMUZU KIRDIK  

2023'e hedeflenen Türkiye ekonomisinde gayrimenkul sektörünün öneminin günden güne arttığına dikkat çeken sektör temsilcileri, ‘’Arz ve talep dengesinin hızla yeniden sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Hükümetin gerçekleştirdiği ulaşım odaklı mega projelere ek olarak kentsel dönüşüm, yeni nesil binalar, yeni ticari ve konut alanları gibi inşaat alanındaki gelişmeler hem sektöre hem de istihdam beklentisi olanlara moral verecektir. 


Yatırımda başrol olacak

Yüzde 2.9 olarak açıklanan 2016 ekonomik büyüme oranının bu yıl daha ileri noktaya taşınmasında kabuğunu kıran inşaat ve gayrimenkul sektörü başrolde olacaktır’’ mesajı verdi. 


İşte patronların referandum değerlendirmesi 


HEP BERABER YATIRIM YAPALIM

FUZUL GRUP: “Türkiye'de cumhurbaşkanlığı sistemiyle çok daha güçlü icraatların yapılmasının önü açıldı. Milletimiz, coğrafyamızdaki zorlukları görerek; 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi yine ferasetini gösterdi ve güçlü bir yönetimin yolunu açtı. 


Hamleler hızlanır

Evet kararından sonra; Türkiye'de yatırım hamleleri hızlanır. Kesintisiz devam eden büyük alt yapı projeleri sayesinde; büyüme yüzde 2.9'un çok daha üstüne çıkar. Türkiye işsizlik ve eğitim gibi yapısal sorunlarına daha fazla odaklanıp, enerji harcayıp, çözüm üretebilir.”


KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KAZANACAK


KİPTAŞ: “Türkiye’de halkın iradesi bir kez daha tecelli etmiştir.  Sandıktan çıkan sonuç hayırlı olsun. Artık yarınlarımızın inşası için daha çok çalışmalıyız. Sektörümüz dünyayla rekabet edebilecek seviyededir. Birikimlerimizi en iyi şekilde değerlendirme imkânlarımız mevcut. KİPTAŞ olarak sosyal sorumluluklarımız başta olmak üzere İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında daha etkin bir rol alma sürecine giriyoruz’’


KÖRFEZ’İN İLGİSİ DAHA DA ARTACAK


BEYTTÜRK İNŞAAT:’’Özellikle ABD ve İngiltere pazarından çekilen Arap yatırımcıların Başkanlık sistemine ‘Evet’ diyen Türkiye’de yatırım yapmaması için her hangi bir bahane kalmadı. 


YATIRIMA ODAKLANDIK

Son bir yıl içinde terörle mücadele konusunda içeride ve sınırlarımızın ötesinde yapılan etkin girişimlerin sonuç vermesi de Türkiye’ye olan yatırım iştahının kabarmasında rol oynayacaktır. Yabancıların konut alımını kolaylaştıran düzenlemeleri sayesinde başta Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından ciddi alımlarını olacağını, yatırım ortaklıkları konusunda heyetlerin geleceğini düşünüyorum.’’


HEDEFİMİZ 2023

EGE YAPI: “Referandum öncesi hükümet tarafından hayata geçirilen düzenlemeler ülkemiz ekonomisine katma değer sağlıyor. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesi ile birlikte 2023 yılına kadar riskli yapı olarak hesaplanan yaklaşık 7 milyon konutun yenilenmesi, hem çevreye duyarlı projelerin hayat bulmasına imkân sağlayacak hem de bir Türkiye'nin çarpık kentleşmeden kurtularak geleceğe daha güvenli bakması sağlanacak.


YENİ TÜRKİYENİN VİZYONU İNANILMAZ


KUZU GRUP: “Türkiye, 2023 yılı için inanılmaz bir vizyona sahip. İktidar, iş dünyası ve kamuoyu bu vizyonun gerçekleşmesi konusunda güçlü ve inançlı. Dünyadaki yeni trendleri takip ederek kaliteli konut üretirken, yabancı yatırımcıların ülkemize yatırım yapması, döviz girdisi yaratma konusunda çabamız var. Yabancıya konut satışını yıllık 30 milyar dolara çıkarmak Türkiye için zor değil. 2023 hedeflerine ulaşmada gayrimenkul sektörünün ciddi bir oranda payı olduğunu düşünüyorum. 2023' e kadar 13 milyon yeni konut üretimi hedefleniyor. “


TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVENİMİZ TAM


AKZİRVE: “Yabancı sermayenin Türkiye’ye getirip yatırım yoluyla ülke ekonomisine kazandırılmasına bir örnek olduk. Bunu yaparken de Türkiye’nin geleceğine dair güvenimiz tamdı. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye gelmesinde önemli bir referans olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.1,5 milyar dolarlık yatırımla Bahçeşehir’de 2 bin 500 konutun yer aldığı Strada projesinin ardından Cevizlibağ ve Harbiye’deki projelerimizle bu güvenimizi bir kez daha tescilleyeceğiz.”



Güneş


Geri Dön