24 / 04 / 2024

İnşaat malzemelerinin fiyatları düşüyor mu?

İnşaat malzemelerinin fiyatları düşüyor mu?

Bir Danışmanlık firmasının satın alma ve pazarlama direktörü görevini yürüten Hatice Bakırcı, inşaat malzemeleri ile ilgili olarak, “Dolar düşünce inşaat malzemelerindeki fiyat artış oranı da azaldı” dedi.



2021 Yılı Ocak'tan beri doların düşme eğilimine girmesiyle inşaat malzemeleri fiyatlarındaki artış da gerilemeye başladı. Posta'da yer alan habere göre; bu konuda İTO verilerine dayanarak açıklamalarda bulunan Hatice Bakırcı, "Bir önceki yılın Ocak ayında artış oranı 2,99’du. Bu yılın Ocak ayı verilerine göre bu oran 0.78 oldu. Demek ki dolar düşünce inşaat malzemelerindeki artış da azaldı. Bu durumda inşaat sektörü de alım satım aşamasında stabilize duruma girmeye bir adım daha yaklaşmış oldu" şeklinde konuştu.

Bakırcı, ”2021 yılı inşaat sektörü için de büyüme ve yeni atılımlar anlamına gelmektedir. Pandemi son bulduğunda yoğun bir hareketlilik olmasını bekliyoruz” diyerek konuya ilişkin beklentilerini de açıkladı. 

İnşaat malzemelerinin fiyatları düşüyor mu?

“İnşaat malzemelerindeki zam oranında azalma olunca satın alma yapılmalıdır”

"İçinde bulunduğumuz dönem doğru değerlendirildiğinde büyük bir fırsat olacaktır" diyen Hatice Bakırcı, "İnşaat Malzemelerindeki zam oranında azalma olunca satın alma yapılmalıdır. Bu sayede elinizde stok olur ve işlerinize ara vermek zorunda kalmazsınız. Ancak, yerinde saymayı düşünüp çekimser davrananlar küçülme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirler.

Böyle bir dönemde ya büyürsünüz ya da küçülürsünüz. Biz firma olarak büyümeyi seçtik. Bütün çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı buna göre organize ediyoruz. Pandemi bittikten sonra büyük bir ivmeyle de yükselişimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

İnşaat Malzemeleri Bileşik Endeksi yüzde 0,43 arttı!

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020’de 21,16 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi!


Geri Dön