19 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisi Mesut Işık 25 yıl sonra ameliyat oldu!

İnşaat Mühendisi Mesut Işık 25 yıl sonra ameliyat oldu!

25 yıldır böbreğindeki taşla yaşayan İnşaat Mühendisi Mesut Işık,  Üroloji ve Androloji Uzmanı Op.Dr. Evren Işık’ın gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. 



25 yıldır böbreğindeki taşla yaşayan İnşaat Mühendisi Mesut Işık,  Üroloji ve Androloji Uzmanı Op.Dr. Evren Işık’ın gerçekleştirdiği ameliyatla taşından ve ağrılarından kurtuldu.

Babasının geçirdiği böbrek taşı ameliyatından sonra doktor ve hastane fobisi oluşan İzmirli İnşaat Mühendisi Mesut Işık, 25 yıl böbreğindeki dev taşla yaşadı. Uzun süren uçak yolculuklarında ve iş görüşmelerinde dayanılmaz böbrek ağrıları yaşayan Işık, ameliyat olmayı sürekli erteliyordu. Eşi Tümay Işık ise 25 yıldır ağrı kesiciler ile ayakta duran eşini ameliyat olması konusunda ikna etti.

Üroloji ve Androloji UzmanıOp.Dr. Evren Işık’a ulaşan Tümay Işık, böbrek hastası eşini, ‘Ameliyata değil, iyileşme sürecine odaklan’ diyerek ikna etti. Dr. Işık ve ekibinin de sıcak yaklaşımı sayesinde ameliyata ‘Evet’ diyenmühendis, geçtiğimiz günlerde 25 yıldır korkup uzak durduğu ameliyat masasınayattı. Dr. Işık ve ekibi tarafından  İzmir  Özel Can Hastanesi’nde başarıyla gerçekleştirilen operasyonla böbrek taşı çıkartıldı.

Eşininbabasında da böbrek taşı rahatsızlığı olduğunu söyleyen Tümay Işık, “Babasınınameliyat sürecinin sancılı geçmesi, böbrek taşı olan eşimi de bu hastalığıntedavisi için çok olumsuz etkiledi. Eşimin hemşire olan ablasının ameliyatkomplikasyonları noktasında yaptığı açıklamalar, eşimin ameliyat ve doktorkorkusunu iyice yükseltti. Eşim 25 yıl boyunca taşıyla yaşamak zorunda kaldı;ta ki Evren hoca ile tanışana kadar. Hocamızın ilgisi, bilgisi ve güler yüzüsayesinde ameliyat kararı aldık. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz”dedi. Eşinde inanılmaz bir anestezi korkusu olduğunu da anlatan Tümay Işık,“Eşimin ameliyat öncesinde sakin kalabilmesi için çok uğraştım. Ameliyatadeğil, ameliyat sonrası iyileşmeye odaklanmasını söyledim. Bu süreçte hastanepersoneli de bize çok destek oldu” diye konuştu.


Geri Dön