25 / 04 / 2024

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

İnşaat mühendisleri deprem araştırması için İzmir'e gitti!

Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalar yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, İzmir'de yaşanan deprem alanında incelemelerde bulundu.



Deprem ve etkileriyle ilgili araştırmalarda bulunan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde yaşanan deprem hakkında çalışmalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, deprem araştırmaları, yapıların deprem dayanıklılığı için teknolojiler, erken uyarı sistemleri üzerine yoğun araştırmalar ve çözümler üreten GTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nün,  İzmir  depremi çıktıları için çalışmalarda bulunduğunu açıkladı. 

Rektör Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan'ın görüşleriyle ilgili şunları söyledi: "GTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü, Deprem ve Yapı Mühendisliği programı öğretim üyeleri tarafından 30 Ekim İzmir depreminin oluş mekanizmasının ve Seferihisar'da oluşan süpürtü dalgalarının (tsunami) incelenmesine, kuvvetli yer hareketi ölçümlerinin değerlendirilmesine, yıkılan binalarla ilgili bilgi toplanılmasına başlanmıştır. Sonuçlar kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır." 


Geri Dön