24 / 04 / 2024

İnşaat mühendislerinden '2. Çorlu vakası yaşanmasın' uyarısı!

İnşaat mühendislerinden '2. Çorlu vakası yaşanmasın' uyarısı!

İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Ergani'deki demiryolundan paylaştığı bir fotoğrafla Çorlu'daki tren kazasını hatırlattı ve önlem alınmasını talep etti.



Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Oral'ın haberine göre, İMO Diyarbakır Şubesi, bölgede iki günden bu yana etkili olan sağanak yağışların, demiryoluna zarar verdiğini söyledi.

Bir fotoğrafla Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden geçen demiryolunun durumunu gösteren meslek örgütü, Çorlu'daki gibi bir kazanın yeniden yaşanmaması için yetkilileri uyardı.

İMO Diyarbakır Şubesi, Ergani ilçesindeki demiryolu üzerinden geçen hemzemin geçitten bir fotoğraf paylaşarak yağışların, menfeze yer verilmeden inşa edilen demir yolunun altındaki dolguyu boşalttığını söyledi.

Fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan meslek örgütü, Çorlu'da yaşanan tren kazasındaki gibi, bir dolgu boşluğu sebebiyle kaza yaşanmadan yetkililerin harekete geçmesini istedi. İMO'nun yaptığı açıklamada "Ergani'de çektiğimiz bu fotoğraf karesinde demiryolunda menfez bırakılmadığı ve bundan kaynaklı yağmur suyunun biriktiği ve toprak dolguyu boşalttığı görülmektedir. 2. Çorlu vakası yaşanmaması için derhal yetkilileri göreve çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu'da yaşanan tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmişti.


Geri Dön