19 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 2015'te daralmaz!

İnşaat sektörü 2015'te daralmaz!

Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, “İnşaat Sektörü Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 4 büyüme yaşadı. Konya inşaat sektörü dönem şartları göz önüne alındığında mevcudunu koruduğu bir yılı geride bıraktı” dedi.





Konya’da 2014’ün son altı ayında en çok dikkat çeken hazır beton firması Sancak Hazır Beton AŞ yoluna emin adımlarla devam ediyor. Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat ile firmaları hakkında bilgi vererek 2014 yılı değerlendirdi ve 2015 yılı ile ilgili öngörülerini anlattı.


Sancak Hazır Beton AŞ’nin Konya’nın köklü firmaları Mustafa Avcan Grup ve Aladağ Beton Grup ortaklığında kurulduğunu ve Mayıs 2014 tarihinde üretime başladığını belirterek sözlerine başlayan Cüneyt Tat, Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak şu anda saatte 120 m3 hazır beton üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.


EN BÜYÜK POMPA SANCAK HAZIR BETON’DA


Konya merkezdeki en büyük pompa olan 56’lık 5RZ Putzmeister Mobil Pompa’nin Sancak Hazır Beton AŞ bünyesinde olduğunu kaydeden Cüneyt Tat, ‘’Ayrıca 37’lik 5RZ Zoomlion Mobil Pompa ve 11 adet 12 m3’lük Transmikser ile hizmet veriyoruz’’ dedi.


HEDEF MARKALAŞMAK


Sancak Hazır Beton A.Ş.’nin kuruluş itibariyle çok yeni bir firma olduğunu ve 2016 yılı sonuna kadar hedeflerinin kaliteli ürün ve hizmet ile markalaşmak olduğunu kaydeden firma Genel Müdürü Cüneyt Tat, ‘’Bu hedef doğrultusunda alt yapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an geldiğimiz nokta beklentilerimizin çok ötesinde. Piyasa ürün ve hizmet kalitemizle çok kısa süre içerisinde bizi kabullendi, bu ilkelerimizden taviz vermeden büyümek için çalışmalarımız sürüyor’’ diye konuştu.


İNŞAAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE’DE BÜYÜDÜ, KONYA’DA İSE MEVCUDU KORUDU


İnşaat Sektörü’nün Türkiye genelinde 2014 yılında yüzde 4 büyüme yaşadığını kaydeden Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, ‘’Ülke genelinde İnşaat Sektörü büyümesine karşın Konya’da mevcudunu korumuştur. Yani Konya İnşaat Sektörü dönem şartları göz önüne alındığında verimli bir yılı geride bırakmıştı. Bunun en önemli sebebi ise büyük ölçekli kamu yatırımlarının yapılmasıdır’’ dedi.


2015’TE KONYA İNŞAAT SEKTÖRÜ DARALMAZ


2015 yılında da Konya’da İnşaat Sektörü’nün daralma yaşamayacağını dile getiren Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, “Konya 4. Organize Sanayi Bölgesinde inşaların devam etmesinin yanında, 2 büyük kamu hastanesi inşaatının başlaması, ayrıca bölge hastanesi ve cezaevi inşalarına başlanacak olması Konya İnşaat Sektörü’nü hareketlendirecektir’’ şeklinde konuştu.


DAVUTOĞLU KONYA İÇİN TARİHİ BİR ŞANS


Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olmasının ve Konya’ya apayrı bir aidiyetlik duygusu taşımasının Konya için tarihi bir fırsat olduğunu önemle vurgulayan Cüneyt Tat, “Konya Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gibi tarihi bir fırsata sahip. Konya ve Konyalılar olarak bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Konyalılar olarak kısır çekişmelerden uzaklaşıp doğru projeler üretebilirsek Konya’yı hak ettiği seviyeye taşıyabiliriz” dedi.


ULUSLAR ARASI YATIRIMCILAR KONYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Uluslararası ve ulusal yatırımın olmadığı Konya’ya, Unilever Grubu’nun Algida fabrikasından sonra ikinci fabrikası Vektörü de yapıyor olmasının önemine dikkat çeken Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat, “Unilever ile birlikte 4 tedarikçisi de Konya’da yatırım yapacak. Bu yatırımların Konya’nın kurumsallaşmasında önemli roller oynayacaklarını ayrıca tersine beyin göçünü başlatacaklarını düşünüyorum”  ifadelerini kullandı.


Programa alınan Lojistik Köy Prejesi’nin ve bu eksende Konya Mersin Demiryolu’nun yapılacak olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Cüneyt Tat, “Bu projelerin gerçekleşmesi ile birlikte Konya, Türkiye’nin en önemli cazibe merkezlerinde biri haline gelecektir. Konya öylesi bir gelişme kaydedebilir ki, bu gelişime bizler bile ayak uydurmakta zorlanabiliriz” dedi.


İnşaat Sektörü açısından bakıldığında Konya’da yıllık 20.000 civarı konut üretildiğini kaydeden Sancak Hazır Beton AŞ Genel Müdürü Cüneyt Tat, “Konya’da yerel yönetimlerin alternatif imar uygulamalarının olmaması nedeniyle ciddi bir arsa sorunu yaşanıyor. Bu sorun Kentsel Dönüşüm Yasası ile çözülecek’’ diyerek sözlerini noktaladı. 


Anadolu Manşet


Geri Dön