28 / 03 / 2024

İnşaat sektörü 250 sektörü harekete geçiriyor!

İnşaat sektörü 250 sektörü harekete geçiriyor!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1’in altına düşürmelerinin Türkiye ekonomisi için sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti. Bezci, inşaat sektörünün 250 ayrı sektörü harekete geçirdiğini söyledi.



Konut kredisi faizlerinin düşmesi ekonomiyi canlandırır!



Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bankaların konut kredisi faizlerini yüzde 1’in altına düşürmelerinin Türkiye ekonomisi için sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Konut kredisi faizlerinin düşmesi inşaat ve emlak sektörünü canlandırır. İnşaat sektörünün canlanması ekonominin de canlanması demektir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konut kredisi faiz oranlarını aşağı çekmeleri konusunda bankalara yaptığı çağrının sonuç verdiğini söyleyen Bezci, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak veren bazı bankalar faizleri yüzde 1’in altına çekmeye başladılar. Diğer bankaların da bu çağrıya kulak vererek aynı yönde adım atmalarını bekliyoruz” diye konuştu.  

 

-İNŞAAT SEKTÖRÜ 250 SEKTÖRÜ HAREKET GEÇİRİYOR-

 

İnşaat sektörünün büyümenin öncü güçlerinden biri olduğuna işaret eden Bezci, “İnşaat sektörü, ekonominin lokomotifi durumundadır. Çünkü 250 ayrı sektörü harekete geçiriyor. Bu sektörde meydana gelecek canlanma kısa sürede ülke ekonomisine de canlılık getirecektir” dedi.

 

İnşaat sektörünün yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağladığına da dikkati çeken Bezci, “Sektörün ekonomiye yaptığı katkı çok önemlidir. Konut kredisi faizlerinin yüzde 1’in altına düşmesi bu katkıyı daha da artıracaktır” diye konuştu. 




Geri Dön