26 / 04 / 2024

İnşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

İnşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Kentsel dönüşüm için kolları sıvayan inşaat sektörü temsilcileri, Antalya'da gerçekleştirilen 5'inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda SABAH Gazetesi öncülüğünde sektörü masaya yatırdılar. 



Sabah Gazetesi'nin haberine göre;  Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya kurultayda, 2017'nin 9 aylık sürecinde 1 milyonun üzerinde konut satış rakamına ulaşıldığını belirterek şunları söyledi;

 

"Hükümetin sektörü hızlandırmaya yönelik yaptığı düzenlemelerle birlikte önümüzdeki dönemde de satış rakamlarında gözle görülür bir artışın olacağını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 341 bin 453 adet konut satılmıştı. 2017 yılı konut satışlarında 1.5 milyon rekor beklentisi sektörce öngörülüyor" diye konuştu. Son yıllarda olduğu gibi 2017'de de inşaat sektöründe ciddi yatırımlar yapıldığına vurgu yapan Çetinsaya, "2017'nin ilk dokuz ayında ülke ekonomisinin istikrarlı çizgisi devam ederken sektör de büyümesini sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında ülke genelinde satılan konut sayısını 1 milyon 30 bin 728 olarak açıkladı. Bu yükselişin son çeyrekte de devam edeceğini düşünüyorum. 2018 çok daha hareketli bir yıl olacak" dedi.

 

GAYRİMENKUL GÜVENLİ LİMAN
İnşaat sektörünün son yıllarda ciddi büyüme kazandığını aktaran Çetinsaya, ''Ülkemiz bu çizgi doğrultusunda yükselişine devam ediyor. TÜİK rakamları, ekonomik veriler de sektörün büyüdüğünü gösteriyor. Ülke olarak 2023 vizyonu kapsamında koyulan hedeflere her geçen gün daha da yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü gayrimenkule yatırımlarını devam ettireceğini de vurgulayan Çetinsaya, Artaş İnşaat olarak gelecek dönemlerde sektördeki yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

 

'BELEDİYELER DEVREYE GİRMELİ'
Hükümetin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm projelerinin arttığını aktaran Çetinsaya, "Sağlıksız yapıların modern yapılara dönüşmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde, yerel yönetimler, Emlak Konut GYO, TOKİ, GYODER ve özel sektör işbirliğiyle Türkiye'de büyük dönüşüm seferberliğinin başlatılması gerektiği kanaatindeyim. Bu dönüşüm aşamalarında belediyelerin de mutlaka devreye girmesi gerekiyor" diye konuştu. Yurdun birçok yerinde dönüşüm çalışmalarına başlanıldığının da altını çizen Çetinsaya, "Bu dönüşümün Akdeniz Bölgesi'ndeki en güzel örneklerinden biri Antalya Kepez Santral Kentsel Dönüşüm projesi. Bacasız sanayi dediğimiz turizm sektörünün merkezlerinden Antalya'da Akıllı Kent statüsünde hayata geçirilecek bu proje bölgenin örnek dönüşüm projesi olacak" dedi.
 


Geri Dön