25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor!

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor!

Dolardaki yükselişle birlikte konut fiyatları da pahalanmıştı. Ancak ağustosta konut satışları yüzde 6.5 artarak dolara karşı direnmeye devam etti.




TÜRKİYE ekonomisinin son 13 yıldaki en fazla gelişme gösteren sektörlerin başında gelen inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. 7 Haziran genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi istikrarsızlık ve terör olaylarına bağlı olarak artış gösteren dolar ve euro kurlarındaki artışın sektörde daralmaya yol açacağı senaryoları dillendirilmişti. Ancak, inşaat sektörü döviz kurundaki artışa karşılık olarak, satışlarını yükselterek hacmini genişletti ve senaryoları boşa çıkardı. 


İSTANBUL ZİRVEDE 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin 'Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Verilere göre,Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 oranında artarak 112 bin 463'e ulaştı. Konut satışlarında, İstanbul 18 bin 873 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 16,8J sahip oldu.  Satış sayılarına göre İstanbul'u, 13 bin 139 konut satışı (yüzde 11,7] ile Ankara, 6 bin 490 konut satışı (yüzde 5,8) ile  İzmir  izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 13 konut ile Ardahan, 24 konut ile Hakkari ve 57 konut ile Bayburt oldu. 


YABANCILARDAN BÜYÜK İLGİ 

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde 14 bin 424'e ulaştı. Yabancılar ağustos ayında konut alımı için en çok İstanbul'u tercih ederken, bu ili Antalya, Bursa ve Yalova takip etti. Konutlara en büyük ilgiyi 2 bin 432 konutla Irak'lılar gösterirken, Suudi Arabistan uyrukluların alımları yıl başından buyana bin 691'e çıktı. Rus vatandaşlarının alımları ise bin 444'e ulaştı. 


Güneş 


Geri Dön