28 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe büyüme devam etti!

İnşaat sektöründe büyüme devam etti!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumunu değerlendirdi.



Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Çetinsaya, "2016'nın gerek ülke ekonomimiz, gerekse inşaat sektörü açısından ciddi anlamda verimli bir yıl olacağı kanaatindeydik. Ancak, 15 Temmuz'da Milli birlik ve beraberliğimize karşı başlatılan bu hain girişim, yine milletimizin birliğiyle bertaraf edildi" şeklinde konuştu.

 

Ekonomiye olumsuz etkilerinin telafi edilmesi için inşaat sektöründe önemli adımlar attıklarını söyleyen Çetinsaya, Türkiye piyasalarında kısa zamanda normalleştiğini belirtti. 

 

Ekonomik kalkınma ve büyümenin her şeye rağmen devam ettiğini açıklayan Çetinsaya, Emlak Konut GYO, GYODER, KONUTDER ve özel sektörün girişimleriyle gerçekleştirilen kampanyaların milletin ülke dinamiklerine güveninin arttığını vurguladı.

 

Türk milletinin gücünün ve istikrarının çok büyük bir ispatı olduğunu söyleyen Çetinsaya, "2023 vizyonu kapsamında hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'nin geleceğine ve istikrarına güvenimiz tam. Her yıl yatırımlarımızı daha da artırmamız, inancımızın en büyük göstergesidir. 2017 yılı milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcıdır" dedi. Çetinsaya, "Artaş İnşaat olarak 2016'da devam eden beş projeye ek olarak 2017'de de beş yeni projeyi ekleyerek toplamda 10 şantiyede 10 binin üzerinde çalışanımızla sektörde istihdam sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.

 

15 Temmuz sonrası başta devlet olmak üzere Emlak Konut GYO , GYODER ve KONUTDER tarafından gerçekleştirilen kampanyalarla ekonomiye son derece güçlü etkiler yarattığını söyleyen Çetinsaya, "Konut sektörü için satışların oldukça az olduğu ağustosta satış rekorları kırıldı. Aynı etki, takip edilen aylarda da devam etti. Artaş İnşaat olarak biz de Avrupa Konutları markamızla hem düzenlenen kampanyaların içinde yer aldık, hem de bireysel kampanyalarımızı devam ettirdik. Düzenlenen kampanyalar ekonomimizin çarklarının dönmesinde büyük katkı sağlarken konut alıcıları da uzun vade, düşük faiz ve peşinatlarla daire sahibi oldular" şeklinde konuştu.

 

 

Sabah


Geri Dön