19 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

TÜRK-İŞ’e bağlı YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, inşaat sektöründe yaşanan daralmanın sendika istatistiklerine de yansıdığını açıkladı. 



YOL-İŞ Sendikası Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, cumartesi günü yapılacak genel kurul öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Habertürk'ten Ahmet Kıvaç'ın haberine göre Ağar, taşeron sorununu ülkenin gündemine ilk olarak karayollarında çalışan işçiler vasıtasıyla YOL-İŞ’in getirdiğini, bundan dolayı taşeron konusunun takipçisi olduklarını dile getirdi. 

İnşaat sektöründe daralma mı yaşanıyor?

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin iyi hazırlanmadığını ifade eden Ağar, Yüksek Hakem Kurulu (YHK) kararı uyarınca taşeron işçilerinin 2020 yılı ekim ayına kadar 6 ayda bir sadece yüzde 4 oranında ücret artışı alacaklarını vurguladı. Ağar, enflasyonun yüzde 20 olduğu bir ortamda 6 ayda bir yüzde 4 oranındaki artışın ücretlerin erimesine neden olduğunu belirtti. TÜRK-İŞ yönetiminin, taşeron işçilerin 2019’daki toplu iş sözleşmesinden yararlanması talebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdiklerini hatırlatan Ağar, “Bu konuda olumlu adımlar atılmasını umut ediyoruz” diye açıklama yaptı.

Ramazan Ağar, inşaat sektöründe yaşanan daralmayı kendilerinin de inşaat işkolunda doğrudan hissettiklerini sözlerine ekledi. Ağar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sendika istatistiklerine göre, geçen yıl temmuz ayında 1 milyon 806 bin olan inşaat işkolundaki işçi sayısının 6 ayda 550 bin kişi azalarak 1 milyon 260 bine düştüğünü belirtti. 2018’in ocak ayında ise bu rakam 1 milyon 747 bin kişi seviyesinde bulunuyordu.


Geri Dön