16 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm ertelenmemeli!

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm ertelenmemeli!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm" temasıyla düzenlediği 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi.




Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "Geleceğe Yatırım: Dijital Dönüşüm" temasıyla düzenlediği 8. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve'ye ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve  Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan gibi birçok isim katılım gösterdi. 

 

Faruk Özlü, "İnşaat sektörünün büyüklüğü, bu sektörü ülkemiz için stratejik önemde ele almamızı zorunlu kılıyor. Özellikle inşaat malzemesi sektörünün, kalite ve tasarımla fark yaratması gerekiyor." diye açıklama yaptı. Özlü, sözlerine şöyle devam etti; Çevre, sağlık, eğitim, ulaşım, spor, kültür gibi bileşenleri, kentleşme planlarının odağına koymalıyız. Tarihi ve çevresel dokuyu, mutlak surette gözetmeliyiz. Deprem riskinin yüksek olduğu ülkemizde, kentsel dönüşümü hassas bir biçimde ele almalıyız. Kentsel dönüşümde, sadece binalar dönüşmez. İnsan yaşamı, şehirler ve alışkanlıklar da dönüşür. Bu nedenle kentsel dönüşümde rant algısını da değiştirmek durumundayız." 

 

Zirve'de Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik'te konuşma yaptı. Bilecik,  "Dijital yaratıcılık tüm ekonomiyi ve sektörleri etkisi altına almış halde. Hiçbir sektörün buna karşı koyma şansı bulunmamaktadır. McKenzie Endeksi, maalesef inşaat sektörünün dijital dönüşümde geride olduğunu gösteriyor. 650 bin metrekarelik bir alanı tarayıp dataları toplayabilen bir drone halihazırda üretilmiş halde. Sensörler ve nesnelerin interneti (IoT), kendini onaran betonlar gibi İnşaat 4.0 gelişmeleri ortada. Tüm bu gelişmeleri doğru okumalı ve hazırlıklarımızı yapmalıyız." dedi. 


Geri Dön