23 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.



ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, Ant Yapı olarak bu dönemde de hem yurtiçinde hem de yurtdışında var olan işleri sürdürdüklerini dile getirerek, "Özellikle hayata geçirilen faiz indirimiyle birlikte konut alımına ilgi oldukça arttı. Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu diyebiliriz" diye konuştu.

Sabah'ta yer alan habere göre; bu dönemde yurt içi ve yurt dışı projelerini taahhüt ettikleri sürede teslim etmeyi başardıklarının altını çizen Okay, "Pandemi sebebiyle yaşanan olumsuzluklara rağmen Ant Yapı olarak 2020 ve devamında belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ CANLILIK GETİRDİ

Pandemiyle birlikte hem bireysel hem de toplumsal anlamda büyük bir değişim yaşandığına vurgu yapan Mehmet Okay, bu değişimle birlikte ekonomik olarak tüm dünya gibi Türkiye'nin de etkilendiğini belirtti. Okay, şunları kaydetti: 

"Hızla devreye alınan ekonomik tedbirlerle birlikte haziran ayı kamu bankaları öncülüğünde sunulan konut kredisi kampanyası, devam ettiği ağustos ayına kadar sektörümüze önemli bir canlılık getirdi. Bu teşviklerin yeniden devreye alınmasının da önemini bir kez daha görmüş olduğumuzu söyleyebilirim. Sektörümüz elinde bulunan çok sayıda konutu eritme şansı yakaladı."

KALİTELİ İŞLERE İMZA ATTIK

Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Rusya'da yüksek kaliteli işlere imza atan bir marka olduklarına vurgu yapan Mehmet Okay, "Yurt dışında iş yapma koşulları, yasal gereklilikleri ve rekabet ülkemizden çok farklı. 2021' de yurt içi ve yurt dışındaki projelerimizi taahhüt ettiğimiz sürede teslim etmek için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

YENİ PROJELER YOLDA

Türkiye'de Bodrum Anthaven projesinin yeni etaplarında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Okay, "İstanbul'da da yeni projeler hedefliyoruz. Bodrum'da 200, İstanbul'da yer alan arsalarımızda 300 olmak üzere toplam 500 konut hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yurt dışında ise hedeflerimizi her yıl yüzde 10 artırarak devam ediyoruz. Bu yıl da geleneği bozmayacağız" açıklamasında bulundu. 

RUSYA'DA HAVALİMANI İNŞA EDİYOR

Mehmet Okay, "Rusya'nın Sibirya Bölgesi'nin en büyük şehri Novosibirsk'te Tolmaçevo Havalimanı'nın inşasına başladık. Havalimanını 230 milyon dolar bedel ile hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

2020 konut satışlarında rekor beklentisi!


Geri Dön