18 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe güven azaldı!

İnşaat sektöründe güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2013 dönemi Sektörel Güven Endekslerini açıkladı. 85.3 olan inşaat sektörü güven endeksi 83.4 değerine düştü. Hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde artan güven, inşaat sektöründe azaldı...



Hizmet sektörü güven endeksi ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1.7 oranında artış gösterdi. Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç aylık dönemdeki iş durumu değerlendirmesinde endeksin bir önceki aya göre yüzde 0.9'luk artışla 102 değerini almasından ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi endeksinin yüzde 6.2'lik artışla 121.8 değerini almasından kaynaklandı. Son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 2.7 oranında azalışla 97.8 düzeyinde gerçekleşti. 


Perakende ticarette yüzde 1.1 artış Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1.1 arttı. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 6.2'lik artıştan kaynaklandı. Temmuz ayında 120.7 olan endeks, ağustos ayında 128.2 düzeyine yükseldi. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri ise bir önceki aya göre sırası ile yüzde 2.5 ve yüzde 1.5 azaldı. Endeksler sırasıyla ağustos ayında 106 ve 94.4 değerini aldı. 

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2.2 azaldı. İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi değerlendirmelerindeki kötüleşmeden kaynaklandı. Söz konusu alt endeksler sırası ile bir önceki aya göre yüzde 4.6 oranında azalışla 65.9 ve yüzde 0.6 azalışla 99.9 düzeyinde gerçekleşti. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön