25 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe hareket yok ama beklenti çok!

İnşaat sektöründe hareket yok ama beklenti çok!

AKP döneminde hızla büyüyen ancak son 1 senedir durgun olan gayrimenkul sektörü umudunu tek parti hükümetine bağladı. Seçim sonrası hareket yok ancak beklenti var.



Bir buçuk yıl süren seçim süreci AKP'nin zaferiyle sonuçlanınca, son aylarda işleri zayıflayan gayrimenkul sektöründe satışların yükseleceği beklentisi oluştu. Borsada hisseleri işlem gören emlak şirketleri yüzde 22'ye varan artış gösterdi. Sektör temsilcileri ise henüz satışlarda bir hareketlenme olmadığım, ancak bankaların kredi oranlarında yapacakları düşüşlerle sektörde beklenen satışların başlayacağı görüsünü dile getirdi. 


SEKTÖRÜN BEKLENTİSİ YÜKSEK 

Gayrimenkul sektöründe olumlu yönde bir eğilim olduğunu belirten Dumankaya İnşaat satış danışmanı Lale Gösterici, "Saüşlarda hafif de olsa bir iyileşme var. Ama tabii daha artmasını bekliyoruz" dedi. Gösterici, müşterilerin banka faizlerinin düşmesini beklediğini belirterek, eski oranlara dönülmesi halinde sektörün tekrar canlanacağını belirtti. 


YABANCI YATIRIMCI TEDİRGİN

Seçimden sonra dolar kurundaki düşüş yabancı yatırımcıyı da olumsuz etkiledi. Bahçeşehir bölgesindeki müşterilerinin yüzde 70'e yakınının yabancı olduğunu belirten satış danışmanı Lale Gösterici, yatırımcıların bir an evvel borçlarını bitirmeye çalıştıklarını ve ödemelerini hızlandırdıklarını söyledi.


EMLAK SEKTÖRÜ İVME YAKALAR!

Seçimlerin ardından konut satışının önemli oranda artacağı tahmin ediliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlak sektörünün sene sonuna dek ivme yakalayacağını vurguladı. Beklemede olan yatırımların patlama yapacağım anlatan Erilkun, ''İlk olarak planlanan tüm yatıranlar devlet tarafından hayata geçirilecektir. Devlet hastaneleri, üçüncü köprü, Çanakkale'de asma köprü, İzmit Köprüsü, Kahta-Diyarbakır Köprüsü gibi projeler emlak ve inşaat sektöründe büyük yatırımlara sahne oluyor" dedi. İlk defa ev sahibi olacak vatandaşlara katkı sağlanacak projenin sektörü canlandıracağım belirten Erilkun, faizlerin yüzde 1'in altına ineceğini öngördüğünü söyledi. 


Ahmet ÇINGIR/Meydan


Geri Dön